Volt ELTE-s diákként elég sokat néztem a málló vakolatú, repedező falú E épületet a Trefort-kertben, miközben két előadás között kávéztunk a padokon. Nagyon úgy néz ki, hogy végre felújítják az egykori Élettani Intézet épületét, lesznek benne új előadótermek és szintek, és tetőteraszt is kap.

2008 óta áll üresen a Szkalnitzky Antal tervezte E épület az ELTE Trefort-kertjében, ami eredetileg az Élettani Intézet számára épült, 1948-tól viszont az Orvosi Vegytani Intézet működött itt. Mielőtt a bölcsészek megkapták volna a Trefort-kerti Campust, az orvosi kar működött a területen. A Budapesti Magyar Királyi Egyetem Élettani Intézetének központja 1873-ban készült el, és még báró Eötvös Loránd is végzett itt jó pár kísérletet. 

Ahogy a PestBuda is megírta, a felújítási és átalakítási munkák során a műemléki épülethez méltó főbejáratot és a belső udvarok légterének felhasználásával új aulát alakítanak ki. Emellett lesz egy 119 fős előadóterem, míg a tetőre egy 200 négyzetméteres tetőteraszt, valamint egy félintenzív zöldtetőt építenek. 

Címkék