Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

látnivalók és kultúra

A Nemzeti Táncszínház lett a legjobb magyar kulturális épület

A ZDA – Zoboki Építésziroda által tervezett Nemzeti Táncszínház a XXIII. FIABCI Hungary Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a legjobb magyar kulturális épületnek szóló díjat nyerte el a nemzetközi és hazai szakemberekből álló zsűritől. A hazai táncszakma otthona korábban már az Építőipari Nívódíjat is megkapta kulturális középület kategóriában.

A magyar táncművészet 2019-ben lelt új otthonra egy régi gyárcsarnokban, mely a 19. század második felében épült. A Millenáris Parkban álló épület nemcsak kulturális és művészeti tér, hanem találkozási pont és közösségi hely is. Az új színházépület tervezői Zoboki Gábor, Lente András és Orlovits Balázs. A céljuk kettős volt: kiemelni a meglévő ipari műemléképület erényeit, és úgy átalakítani a teret, hogy az megfeleljen a táncszakma szerteágazó igényeinek. A zárt ipari csarnokot egy olyan új épületrésszel és főhomlokzattal egészítették ki, amely kapcsolatot teremt a parkkal, nyitott és hívogató. Az átlátható előcsarnok egyszerre része a parknak és színháznak is.

A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége, az 1951-ben alakult párizsi székhelyű FIABCI Magyar Tagozata idén huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, amire soha nem adtak le még annyi pályaművet, mint 2021-ben. A Nemzeti Táncszínháznak nem ez az első díja, tavaly decemberben nyert már egyet kulturális középület kategóriában, amit a Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumától (ÉMA) kaptak az épület alkotói.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szponzorált

Társalgó robotok, aranyrúdemelés és széfnyitás – Mutatjuk az 5 kedvenc attrakciónkat a Pénzmúzeumból

?>

A Magyar Pénzmúzeumban élményekkel teli, interaktív utazáson vehetünk részt, mutatjuk az öt legkedveltebb attrakciót!

Látnivalók

Európa legnagyobb napórája lehetett volna, üres víztorony maradt

?>

A víztoronyban sosem volt víz, a 60-as években felmerült, hogy gigantikus napórává alakítják, ám a nagyratörő álmokból semmi nem lett.

Képregények, rajzfilmek, illusztrációk – 4 jó program, ahol a rajz az úr!

?>

Négy program, ahol eredeti, az átlagosnál sokkal jobban rajzoló alkotók munkáit nézhetjük meg, az animációtól kezdve az akvarellen át a képregényig.

Óbudán írni világnézet! – Az Óbudai Múzeum új kiállításán jártunk

?>

A Közös otthon, saját érzés – Óbudai írók, írók Óbudán című tárlat 28 író életén keresztül mutatja be a III. kerület és az irodalom kapcsolatát.

Neked ajánlott

A