Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt, megépülhet a Gellért-hegyi sikló

A Gellért-hegy az egyik legkedveltebb turista-, találka- és pihenőhelyszín, de az utóbbi években már olyannyira sok az ember és a turistabusz, hogy a hegyre és a Citadellához felvezető utcák nem bírják a terhelést. A zaj-, lég- és környezetszennyezés csökkentésére megoldása lehet a Tabánból induló, Gellért-hegyre vezető sikló terve, ami megkapta a környezetvédelmi engedélyt, így most már biztosan megépülhet.

A beruházás célja a városrész élhetőségének és levegőminőségének javítása, valamint az utak terhelésének csökkentése. Ahogy a Népszava is megírta, a környezetvédelmi engedéllyel szemben nem támasztott ellenvetést sem a fővárosi, sem az I. kerületi önkormányzat, de a katasztrófavédelem, az örökségvédelmi és természetvédelmi hatóság, valamint a területért felelős Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága sem.
 
A sikló bejárata a Rác fürdő mellől nyílik majd, és egészen az Orom utcáig, egy 100 méteres szakaszon a föld alatt közlekedne, majd ezután egy 4,5 méter magasban megépülő pályán haladna a Citadella sétánynál megépülő fogadóállomásig. A döntéshozók hozzátették, hogy a felső állomás épülete illeszkedik majd a „táji háttér színvilágához és anyagaihoz”.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Egy kis időre igazi tél lett – Képeken a november végi havazás pillanatai

?>

Pár órán át kitartott a sűrű hóesés romantikája, ami mára emlék lett csupán. Képeinkkel felidézzük a manapság ritkaságszámba menő pillanatot.

Egészen különleges helyen lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

?>

December 3-tól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Neked ajánlott

A