A rohamosan újjáépülő IX. kerület egyetemi övezete egy vagány, elérhető árú nemzetközi bisztróval bővült. Figyelem, nem csak egyetemistáknak!

Az Üllői úti Klinikák metrómegálló folyamatosan átépülő környékének zajos forgalmától elzárva, egy – zömében külföldi – egyetemistáktól nyüzsgő belső udvarban bújik meg, az egykori Yellow Bull és Pesti Burger helyén, a Crazy Dean. Az udvarba belépve olyan érzésünk támad, mintha Ausztriában vagy Németországban lennénk a rehabilitáció alatt álló IX. kerület helyett: körbenézve tisztaság, modern, letisztult formák, az eddig megszokotthoz képest pedig szinte steril környezet a 420 szobás Dean's College Hotel névre hallgató „luxuskollégium” előterében. 

Belépve kötetlen, fiatalos nyüzsgés, fociközvetítés, faasztalok, növények, heti menü és változatos nemzetközi bisztrókonyha fogad minket, klasszikus street food ételekkel kiegészülve. Ebédidőben komoly a pörgés, mégis kedves, udvarias és gyors a kiszolgálás. Remek alapanyagok túlgondolás és túlárazás nélkül, őszintén mondjuk, hogy nem tudtunk semmivel mellényúlni, és nagyon jó minőségű ételeket kaptunk a pénzünkért.

Elsőként a Crazy Dean's Burgert kóstoltuk meg (150 g marhahúspogácsa, pirított gomba, bacon, szarvasgombás majonéz, salátalevél, Maasdamer sajt, Zing buci – 2590 Ft), és bár a burger egyszerű ételnek tűnik – az is –, de számos ponton lehet totálisan elrontani. Itt a friss bucitól kezdve a tökéletes húspogácsán át a hirtelen pirított gombákig és karakteres ízű holland sajtig minden stimmelt, sőt még az is egyértelművé vált, hogy hatalmas különbségek lehetnek mirelit és mirelit burgonya között. Ebben az esetben a belseje szinte krémes volt, kívül pedig ropogott. Nagyon jó burger, igazán remek áron!

Utána egy vega fitneszételt, a Buddha tálat választottuk (rizs, csicseriborsó, savanyított uborka, avokádó, paradicsom, újhagyma, pácolt fürjtojás, szezámmag, rukkola, szójaszósz – 1990 Ft), és kifejezetten felüdültünk tőle. Összetett ízvilágú és kifejezetten könnyed étel, ami azzal együtt kellően laktató is.

Végül pedig érkezett a garnélás pappardelle (2590 Ft), amiben a friss oregánólevelek a bazsalikompestóval, az al dente tésztával és a tejszínnel együtt egy kellemesen telt harmóniát eredményeznek. És aki most esetleg a tejszín miatt hőbörögne egy sort, annak elmondanánk, hogy egyrészt ez nem egy tojás-parmezán-alapú carbonara, másrészt a Dean nem egy autentikus olasz étterem, hanem egy abszolút nemzetközi konyha, jól érthető, egyszerre modern és házias ízvilággal.

A Crazy Deant nemcsak a környék egyetemistáinak és irodistáinak, hanem igazából mindenkinek ajánljuk, aki laza és barátságos környezetben szeretne nagyon jó ételeket enni elérhető áron. Remélhetőleg jövőre az épület tetején egy piszkosul vagány rooftoppal is bővülni fog a komplexum, addig pedig menjünk a tematikus estekre, a heti ebédmenüre vagy csak a barátokkal, barátnőkkel kikapcsolódni egy jó burger vagy grillezett lazac mellett.

Címkék

Elérhetőségek

Crazy Dean Bistro & Bar 1094 Budapest, Tűzoltó utca 50–56. Facebook-oldal Weboldal