Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

Korcsolyapálya és ünnepi előadások – Varázslatos téli meglepetésekkel érkezik idén a Müpa Sátor

Épül már a város egyik legszebb kilátással bíró jégpályája a Müpa előtt, és hamarosan megnyílik a Müpa Sátor is, ahol idén a legkedveltebb Recirquel-előadás, a Kristály látható majd, és egy vadonatúj ünnepi produkció, Szabó T. Anna magával ragadó meséje. Idén először ráadásul ingyenes koncertek is várják a korcsolyázókat.

Már elkezdhetünk hangolódni a karácsonyi szezonra, ugyanis ahogy minden novemberben 2016 óta, úgy idén is feltűnik a Müpa melletti felszíni parkolóban egy cirkuszi sátor, amit mindenki Müpa Sátor néven ismer. November 30. és január 9. között két varázslatos karácsonyi, ünnepi előadással várják a nagyközönséget, a kicsiket és a nagyokat, a családokat.

A Recirquel társulat téli újcirkuszmeséje, a 2018-ban bemutatott, Vági Bence által megálmodott Kristály az egyik előadás, ami Hólandia jégbe fagyott tájaira kalauzolja el a nézőket. A másik darab a József Attila-díjas író-költő, Szabó T. Anna Égigérő meséje, ami a hétköznapjainkban jelen lévő, mindennapi szorongásainkra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ, olyan szereplőkkel, mint Balla Eszter, Palya Bea vagy Ember Márk. 

A Müpa Sátor mellől idén sem fog hiányozni a jégpálya, ahonnan korcsolyázás közben a csodálatos Duna-parti panorámában gyönyörködhetünk, miközben köreinket élő zene kíséri majd. A fedett korcsolyapálya oldalában álló színpadon olyan előadók lépnek majd fel, mint a The Bluebay Foxes vagy Sena különleges projektje, a DagaDub, és fellép majd a Freakin’ Disco, a Qualitons és a Jégkorszak gitárosaként ismert Szőke Barna projektje, a MYGL, a Fanfara Complexa, a Caussanel Izabella és Orbay Lilla jazzénekesnők alkotta Ephemere Duo, a hazai jazz örökifjú legendája, Elek István és kvartettje, Hajdu Klára és Szakonyi Milán duója, a Sounds of Handpan, Ian O’Sullivan, a Bencze Alma Quintet és a Ruby Harlem.
 
Bővebb információkat a Müpa oldalán találsz.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Ragyogó varázsvilágok a téli Budapesten – 7 csodás fényművészeti attrakció a fővárosban

?>

Csöppenjünk a sötét szürkeségből egy ragyogó varázsvilágba a város legszebb fényművészeti attrakcióinak segítségével.

A legnagyobb és legrosszabb hírű budapesti közparkról beszélgettünk podcastünk új epizódjában

?>

Az 1920-as években indult a Népliget aranykora, itt volt Budapest legnagyobb sörkertje és Kemény Henrik bábszínháza. A park titkairól beszélgettünk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Látnivalók és kultúra

Jótékonysági felolvasás az Utcajogászért

December 8-án a FUGA-ban jótékonysági felolvasóestet tartanak az Utcajogász Egyesület adománygyűjtő nagykövetei, akik közül többen írók. A decemberi eseményen Garaczi Lászlóval, Czakó Zsófiával, Bakos Gyöngyivel, Vajna Ádámmal, Aradi Péterrel, Puskás Pannival és Rojik Tamással találkozhatunk.

Neked ajánlott

A