Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Kívül-belül pompa – Megújul a Hunyadi téri vásárcsarnok belső tere

A Hunyadi téri vásárcsarnok több mint 120 éve a terézvárosi piaci élet központja, mely tavaly végre elnyerte méltó pompáját, ugyanis hosszú évtizedek elhanyagoltsága után kívül teljesen felújították, most pedig a vásárcsarnok 9253 négyzetméteres belső terei is megújulhatnak.

A világörökségi területen álló védett műemléki épület 1897-ben Czigler Győző tervei alapján épült, ám állapota egyre romlott, szerencsére az elmúlt időszakban sorra újulnak meg a fővárost behálózó vásárcsarnokok, gondoljunk például a Hold utcai vagy a Klauzál téri piacra. Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a Hunyadi téri csarnokot az eredeti tervek alapján újíttatta fel az önkormányzat. Restaurálták, sőt az eredetivel megegyező módon gyártatták le a fa és fém nyílászárókat, valamint a hiányos homlokzati díszeket is pótolták. Így újra ökör- és sertésfejek, szatírok, oroszlánok és más izgalmas figurák kémlelik szenvtelenül a piacozókat.

A PestBuda beszámolója szerint hamarosan a belső tereket is felújítják, a kiviteli tervek elkészítését az Archikon Építészeti Tervező-Szervező Kft. végzi. Megújulhatnak a tartószerkezetek, a födémek, a gépészeti és az elektromos hálózat, valamint az örökségvédelmi igényekhez igazodik majd a belsőépítészeti tervezés is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Budapest

Emlékek arról a bizonyos 1987-es budapesti hideg télről

?>

A nagy 1987-es tél a mai napig különös nosztalgiát ébreszt azokban, akik átélték.

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Neked ajánlott

A