Nyár közepén már beszámoltunk a Fröccsterasz–Terminal tengely üzemeltetésének változásairól és a közkedvelt nyári találkozóhely szintlépéséről is. Az őszi–téli szezon beköszöntével fordult a kocka: most az egykori központi buszpályaudvar épületének belső tere a főszereplő, a murvás nyári állomás csak epizódszerepet kap, egy fedett kinti rész formájában. Lássuk, milyen tematikus partikra, zenés programokra lehet számítani náluk, hogyan indul be a konyha, és mennyire változott át a Terminal belső tere.

A Deák tér/Erzsébet térnél aligha találhatnánk könnyebben megközelíthető nyüzsgő spotot a város központjában. Számos tömegközlekedési eszköz fut be ide, az éjszakai buszok is sorban állnak, de bringával, e-rollerrel és autóval is jól megközelíthető. Nem véletlen, hogy évtizedek óta indulnak és végződnek itt a hétvégék, ahol szórakozóhelyekből sincs hiány.

Itt van nekünk ez a relatíve fiatal, Bauhaus-jegyekkel és szocreál hatásokkal átitatott pályaudvar-épület, ami számos rendezvényt, koncepciót fogadott be az elmúlt években. Most, a Fröccsterasz–Terminal hátterében történt változások következtében ismét „előrelép” az épület, izgalmas zenei kínálattal, változatos bulikkal, pont annyira megújult arculattal, amitől megmaradt a vagány, urbánus jelleg, de csatlakozott hozzá az éjszaka sejtelmessége is. Akárcsak a legkedveltebb V. kerületi kluboknál.

Nyáron a „kabrió” testvérnél már megszokhattuk, hogy a csupán koccintással töltött estékhez szuper zenés programokat is szerveztek, ez a vonal pedig folytatódik a Terminalban is. Koncertekkel, tematikus bulikkal, szerdán a már megkedvelt La Movida kubai estekkel, csütörtökön például live stage alkalmakkal, pénteken–szombaton leginkább elektronikus zenével, illetve a Generations névre keresztelt sorozattal, ami B2B-t jelöl, egy fiatal DJ-tehetséggel és tapasztalt, legendás kollégájával. 

Egy szórakoztatókomplexum sem lehet teljes gasztronómia nélkül, így napokon belül elindul a Terminal konyhája is, laza, közvetlen stílusban, megkerülhetetlen kedvencekkel. Mindig vonzó, ha úgy indulhatunk el bulizni, hogy a vacsorát is helyben intézhetjük, nem kell különösebb erőfeszítést tenni, A-ból B-be vándorolni. Az ígéretek szerint a gulyástól a burgerig halad majd az étlap.

Már novemberben elindítják a fedett kinti részt, ami természetesen a sípályákról ismert forró italokkal (forralt bor, puncs, rumos tea…) emeli a hűvös budapesti esték hangulatát, a szokásos karácsonyi vásár kezdetével pedig a gasztrokínálatból is kiveszik a részüket. Ismert és szeretett konyhák költöznek a Terminal–Fröccsterasz melletti sétányra. Ezek az együttállások emelnek a klasszikus vásáros faházak kínálatán – ráadásul kíváncsivá tesznek, hogy milyen street food fogásokkal rukkolnak majd elő. 

Az épület József Attila utca felé eső etapjában is érkezik egy újdonság: menő belvárosi ginre specializálódott bárt nyitnak, ahol hosszú polcokon sorakoznak majd a világ legjobb gin italai. 

Címkék

Elérhetőségek

Terminal Budapest 1051 Budapest, Erzsébet tér 11. Facebook-oldal