„Utcai mixből legdrágább kincs” címmel indított adománygyűjtő kampányt a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát csapata, hogy minél több – különösen keverék – kutya juthasson ki a gyeptelepekről és kerülhessen gazdihoz. A szervezet keverék kutyusokat ment, célja pedig felhívni az emberek figyelmét, hogy egy keverék kutya ugyanolyan szép, okos és megismételhetetlen, mint a fajtatiszta négylábúak, és a megfelelő gazdi oldalán ők is csodákra képesek.

Apró tappancsok, kis denevérfülek és csintalan tekintetek: a közösségi médiában felbukkanó kutyás és cicás képeknek nehezen tudunk ellenállni, és sokszor pont ez az, ami miatt tévútra megyünk, ha kutyaválasztásról van szó. A gyerekkori filmek idilli, kutyás családi életet bemutató filmkockái és a rendszerszintű edukáció hiánya miatt még ma is a cukiságfaktor alapján választunk magunknak négylábút, holott nem ez, vagyis elsődlegesen nem ez a lényeg, és pont emiatt köt ki rengeteg kutya menhelyen, átvevő szervezetnél vagy gyeptelepeken.

A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát (MFÖEK) Alapítvány egy budapesti átvevő önkéntes szervezet, akik a miskolci, a kisvárdai és az ózdi gyeptelepekről mentenek kutyákat és cicákat. Keverék kutyák mentését tűzték ki célul, az ő örökbefogadásukat népszerűsítik, mindezt megfontolt szabályok mentén: mire a mentvény és a gazdi egymásra talál, már sok beszélgetésen és számtalan „randin” vannak túl. Az örökbefogadásnak és egy kutya befogadásának, vásárlásának egy hosszú, átgondolt és tudatos döntésnek kell lennie, amire nemcsak mentálisan kell felkészülnie a leendő gazdának, de financiálisan, tudásban és szabadidőben is, hogy minden jól alakuljon az összecsiszolódásban” – meséli Tarkó Zsófia, az alapítvány boardjának tagja. 

Az MFÖEK Alapítvány „Utcai mixből legdrágább kincs” címmel indított adománygyűjtést, így ha te is szívesen támogatod a gyeptelepi kutyák kijutását és a mentvények orvosi költségeinek fedezését, ezen a linken tudod segíteni őket! 

Címkék