A világ legbefolyásosabb, hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja, a Wine Spectator minden év augusztusában publikálja Restaurant Award-listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence) vagy három (Grand Award) poharat adományozva. Idén két magyar étterem borlapja is a díjazottak között szerepel.

A FELIX Kitchen&Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze az étterem borlapját, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra. 

A FELIX közel 500 tételes borlapjának fókuszában a klasszikus bortermelő régiók (például Champagne, Burgundia, Piemont) állnak, ám jó pár egyesült államokbeli és ausztrál borászat is szerepel az étterem borlapján. 

A másik díjazott étterem a WINESCAPE Budapest, amit a vezető magyar bormagazin, a BORIGO stábja üzemeltet. A szakértőcsapat elsősorban a magyar borokra fókuszált, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összeállított.

Címkék