A szépen felújított Rác fürdő évek óta áll a Tabánban kihasználatlan állapotban egy bonyolult jogi vita miatt. Márciusban aztán licitet hirdettek az épületre, ám az akkori árverés sikertelenül zárult. Májusban ismételtek, és azt a Fővárosi Önkormányzat cége, a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei (BGYH) Zrt. nyerte meg. Ez pedig azt jelenti, hogy rövidesen újra használatba vehetjük Budapest patinás régi fürdőjét, a Rácot.

A Főváros még 2002-ben hozott döntést arról, hogy a Rác fürdőt felújítják, illetve arról is, hogy az épülethez kapcsolódóan egy 67 szobás szálloda is felépüljön. Így végül a műemlék jellegű fürdőépület felújítása mellett a szomszédos két telken egy szálloda is felépült. Miután lezárultak a munkálatok, az épület nem nyitott meg, hanem több mint egy évtizeden át állt üresen és szépen felújítva. 

Bár 2010-ben úgy tűnt, mégis sikerül végre megnyitni, erre végül nem került sor – egészen mostanáig. A Budapest Gyógyfürdő és Hévizei (BGYH) Zrt. – amihez tartozik még többek között a Széchenyi, a Gellért, a Rudas és a Lukács is – megszerezte a Rácot is, így lassan minden akadály elhárul végre az elől, hogy odamenjünk fürdőzni, úszni, szaunázni vagy megmasszíroztatni magunkat. 

Címkék