A Táblában hibátlan osztrák, német, olasz, spanyol, francia, cseh és természetesen magyar natúr borokkal mutatják a helyes irányt a jelenleg abszolút trendi irányzat néhol vakvágányokkal övezett útján. Rajongóknak, érdeklődőknek és nyitott szellemiségű borszeretőknek kötelező a látogatás az elviteles borboltként is üzemelő TÁBLA Natural Wine Bar and Shopban!

Fehér Gábor idén 6 éves szerelemgyereke, az ESCA mellett elhelyezkedő Tábla volt már szinte minden korábban. Az egykori kocsmát átalakítva adtak reggelit, ebédet, majd delikátüzletté alakult, hogy elnyerje a mostani, ideális állapotát: trendi borbár hidegfalatkákkal. A borok Gábor párja, Kékedi Zsófi közvetítésével érkeznek, ő ugyanis a néhány éve alapított, de nagy népszerűségnek örvendő Szofi by Nature borkereskedés alapító-tulajdonosa. Közvetlenül hozzák be a borokat külföldről, és az etyeki pincéjükben tárolják.

A kizárólag spontán erjedéssel készült (és többnyire biodinamikus) natúr borokból álló kínálatot skandináv (dán, norvég) ciderek és rengeteg magyar kézműves sör egészíti ki. A falatkák – úgymint rillette, lekvárok, mártogatósok – mind házilag készülnek, a nyitvatartás pedig mindennap 10–22 órára módosult. A hetente megrendezett Natúr Csütörtök tematikus borkóstolóestje (5x5 cl bor 3500 forintért) telt házakkal üzemel, de tervbe van véve a hétvégi brunch lehetősége is.

6-8 tételt folyamatosan poharaznak a változó kínálatból, a választásban és az edukációban pedig Kékedi Zsófi és Várszegi Veronika mellett Páger Balázs tud a segítségünkre lenni. Italkülönlegességekkel, kötetlen hangulattal és mindent átható organikus szemlélettel találkozunk a Táblában, ami, úgy tűnik, végre megtalálta igazi helyét a budapesti gasztrovilágban.

Címkék

Elérhetőségek

Tábla Natural Wine Bar and Shop 1074 Budapest, Dohány utca 29. Facebook-oldal