Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Szenvedéllyel lenni, enni, inni – Felicita néven új olasz étterem nyílt a Hegyvidéken

Bergamói séffel és torinói pizzaszakáccsal nyílt meg április végén a Felicita Budapest a XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpont tágas teraszra nyíló földszintjén. Az autentikus nápolyi ízekhez az alapanyagok többsége Olaszországból érkezik.

Tavaly nyár végén indult a projekt, és közben igyekeztek Budapest összes olasz éttermét felkeresni, hogy tisztában legyenek a jelenlegi hazai kínálattal. Egyre több remek nápolyi pizzázó található már a fővárosban, de mi nem elégszünk meg azzal, hogy jók legyünk, a legjobbak szeretnénk lenni!” – mondja Zöldhegyi Andrea, a Felicita ügyvezetője és társtulajdonosa.

Céljuk az olasz konyha tisztelete és becsületének helyreállítása, ezért a magyar közönség mellett a Magyarországon élő olaszokat is el szeretnék csábítani, ha igazi hazai ízekre vágynak. Az alapanyagok minősége vitán felül áll, Lengyel Marci és Juhász Andi belsőépítészek személyében pedig az itáliai hangulat is megvalósításra került, de például Szabó Ádám keramikus egyedi tányérjai – amik a lyukacsosságuk folytán nem engedik elázni a pizzatésztát – mellett a Nápolyból érkezett kemence is mind egy jól végiggondolt koncepció részei. 

Az első hetekben a teraszon elfogyasztható vagy elvitelre rendelt pizzákon volt a hangsúly, de most, hogy megnyíltak a belső terek, a rövidített étlap is kibővül, majd hamarosan napi menü is elérhetővé válik, természetesen szintén az olasz ízvilág szerint, napi rizottókkal, levesekkel és raviolikkal. A raviolit – a pizzatésztához hasonlóan – saját maguk gyúrják, amúgy száraztésztának az olasz Gentile, friss tésztának pedig a de Angelis márkát használják kizárólag. Gluténmentes tészták és pizzák pedig szintén választhatóak, amennyiben a feltét engedi.

A Spaghetti alla Carbonara (2990 forint) szaftosságát a Gentile tészta is biztosítja, a klasszikus nápolyi Calamarata (4450 forint) tintahalas ndujaraguja pedig egy nagyon mély és összetett ízvilágot eredményez, ahogy a sajtok és az antipastitálak is megérnek egy misét. A nduja egyébként egy karakteres ízű calabriai kolbászféleség, ami kellőképpen lágy ahhoz, hogy kenhető legyen.

A pizzák közül természetesen megkóstoltuk a Margheritát (2390 forint), a Felicitát (3590 forint) és a pisztáciás Mortadellát (3890 forint). A 480 fokos elektromos kemencében 1 perc a sülési idő, így a tészta roppan, az íze robban – ha stílusosak akarunk lenni.

Hübris sörök széles választéka, olasz borok, proseccók és 150-féle spirit, amelyek összeválogatása Ódor András nevéhez köthető. Koktélkínálatukkal pedig külön szeretnék megidézni a könnyed olaszos életérzést, a felicità amúgy is boldogságot jelent olaszul.

A környék már régóta megérdemelt egy felső kategóriás olasz éttermet, és bár a vezetők házhoz szállításban is gondolkodnak, én mégis inkább a személyes megjelenésre buzdítanék mindenkit, a nápolyi pizzák és az al dente tészták ugyanis azonnali fogyasztásra vannak predesztinálva. Drukkolunk nekik, hogy miután méltán elterjedt a hírük, meg tudják majd tartani ezt a tényleg magas színvonalat!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A