Lombos fák, árnyas utca, zöld közösségi tér – és mindez nem a budai oldalon fog megvalósulni, hanem Józsefváros mélyén, a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál, ahova évekkel ezelőtt alig mertük betenni a lábunkat. A Corvin Sétány-projektnek köszönhetően évek óta fejlődik a VIII. kerület, az egykori nyomornegyedek és no-go zónák helyét felváltotta az urbánus környezet, a high-tech iroda- és lakóházak. Ebbe a sorba illeszkedik a Psota Irénről elnevezett, 1500 négyzetméteres emlékpark is.

A Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében alakítanak ki a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál egy zöld közösségi teret, aminek elkészültére nem is kell olyan sokat várnunk. A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz, ami a nyári hőségben igazi felüdülést ad majd. A Psota Irén emlékparkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik, de a nemzet színésze tiszteletére egy emléktárgyat is elhelyeznek a helyszínen.  

Már a járványhelyzet előtt is egyre többen vágytunk a természet közelébe, kerestük azokat a helyeket, ahol kiszakadhatunk a csupa beton környezetből, ezért is örülünk ennek a parknak. Sőt, a tervezők kiemelten figyeltek arra, hogy számos fajnak otthont adó – tehát biodiverz – zöldkörnyezetet alakítsanak ki, ezért madárbarát cserjéket és évelőket is telepítettek a Psota Irén emlékparkba. De a növénytakaró kialakításánál a mikroklímának megfelelő ültetésre is figyeltek, így minden évszakban látványos kertrészekben gyönyörködhetünk. 

A Psota Irén emlékpark a Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, a Tömő utca, az Apáthy István utca, valamint a Balassa utca által határolt területen, a Corvin Innovation Campus főbejáratánál valósul meg, és ősszel akár már sétálhatunk is benne. 

Címkék