Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Psota Irénről nevezik el a Szigony utca új parkját

Lombos fák, árnyas utca, zöld közösségi tér – és mindez nem a budai oldalon fog megvalósulni, hanem Józsefváros mélyén, a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál, ahova évekkel ezelőtt alig mertük betenni a lábunkat. A Corvin Sétány-projektnek köszönhetően évek óta fejlődik a VIII. kerület, az egykori nyomornegyedek és no-go zónák helyét felváltotta az urbánus környezet, a high-tech iroda- és lakóházak. Ebbe a sorba illeszkedik a Psota Irénről elnevezett, 1500 négyzetméteres emlékpark is.

A Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében alakítanak ki a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál egy zöld közösségi teret, aminek elkészültére nem is kell olyan sokat várnunk. A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz, ami a nyári hőségben igazi felüdülést ad majd. A Psota Irén emlékparkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik, de a nemzet színésze tiszteletére egy emléktárgyat is elhelyeznek a helyszínen.  

Már a járványhelyzet előtt is egyre többen vágytunk a természet közelébe, kerestük azokat a helyeket, ahol kiszakadhatunk a csupa beton környezetből, ezért is örülünk ennek a parknak. Sőt, a tervezők kiemelten figyeltek arra, hogy számos fajnak otthont adó – tehát biodiverz – zöldkörnyezetet alakítsanak ki, ezért madárbarát cserjéket és évelőket is telepítettek a Psota Irén emlékparkba. De a növénytakaró kialakításánál a mikroklímának megfelelő ültetésre is figyeltek, így minden évszakban látványos kertrészekben gyönyörködhetünk. 

A Psota Irén emlékpark a Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, a Tömő utca, az Apáthy István utca, valamint a Balassa utca által határolt területen, a Corvin Innovation Campus főbejáratánál valósul meg, és ősszel akár már sétálhatunk is benne. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A