Vajas Balázsék hétfőn a Jászai Mari téren nyitották meg legújabb egységüket, az őstermelőkre és a fenntartható környezet eszméjére épülő Pancs Bolt – Újlipóciát. A cél a magára igényes vendégkör napi fogyasztásának kiszolgálása minőségi kínálattal, de elérhető áron.

Az Élesztőház udvarán 5 éve épült piac tapasztalatiból építkezve és a webshopjuk pandémia alatti sikerén felbuzdulva, a saját komfortzónájukból is ki kellett mozdulniuk az új bolt nyitásához. Mára a Pancs – gasztroplacc ismert brand lett, vendégkörére a tudatos vásárlás mellett a termelőkkel kialakult bizalmi viszony jellemző, ami az új helyszínválasztásnál is fontos szempont volt. 

Remélhetően hamarosan ez a környék is ugyanúgy megismeri az egyedi választékot és hasonló sorok lesznek például Bodor Tibor mustárjáért vagy a jászberényi Kiss Húsműhely prémiumkolbászaiért, mint a Ferencvárosban. Ezek mellett biztosan találkozni lehet Freyja és Szabi a Pék legjobb pékáruival, Roastopus specialty kávéival vagy az Élőbolygó organikus gazdaságból származó tejtermékeivel. 

A kisebb brandek közül pedig Hegedűs János, A Sütis csodás süteményeivel, A Mit iszol? csapat magtejeivel, Szorgos Gazda organikus zöldségeivel és még sok érdekes és finom termékkel, a magvaktól az aszalványokig.

„Jelenleg sem a termelők, sem a magyar piac nem áll készen a teljes csomagolásmentességre, ezért korábban a cégek igényeit is felmértük, alternatívákat keresve. Mi nem delikátbolt vagyunk, hanem inkább egy alternatív boltocska, ami abban bízik, hogy folyamatos edukációval erősíthetjük azt a változást az emberekben, amit a világjárvány eleve elindított. Sokan elkezdtek magukba nézni és jobban értékelni a környezetüket, ezért folyamatosan nő a célközönségünk, és lássuk be, sok kis háztartás nem akar kilós kiszereléseket vásárolni” – meséli Vajas Balázs, a Pancs piac és az üzlet alapítója.

„A fogyasztói társadalom gondolatiságát egyre többekben váltja ki a tudatosság elve, a minőségi alapanyagokból való napi főzéssel pedig az embereknek sokkal bensőségesebb lesz a kapcsolata az ételekkel, ami teljesen más életminőséget is eredményez” – folytatja Balázs.

„A fogyasztói társadalom gondolatiságát egyre többekben váltja ki a tudatosság elve, a minőségi alapanyagokból való napi főzéssel pedig az embereknek sokkal bensőségesebb lesz a kapcsolata az ételekkel, ami teljesen más életminőséget is eredményez” – folytatja Balázs.

A Jászai Mari téren három héten belül terasz is várható, az olyan ismert pop-up események pedig szintén a koncepció részét képezik majd, mint a közös főzések vagy a bloggerek és termelők elhívása, bemutatása. A kínálat egy része mellett szintén közös a többi egységgel, hogy természetes és natúr borok lelőhelyeként is működik. Nagyon szoros kapcsolatot ápolnak Pálffy Attilával, Homoky Dorkával, Sütő Zsolttal, Páger Mátyással, Maurer Oszkárral és még sokan másokkal. Tervben van a saját brand alatt futó termékcsalád kialakítása és további franchise-partnerek bevonása is, de csak addig a pontig, amíg a bővülés nem megy a minőség és az ár-érték rovására.

Címkék

Elérhetőségek

Pancs Bolt – Újlipócia 1137 Budapest Jászai Mari tér 4. Facebook-oldal