Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Szédületes flamencotánc Budapest legszebb helyszínein

Elsőre meglepőnek tűnik a tűzpiros ruhában Budapest terein flamencót táncoló Pirók Zsófiát nézni, hiszen erről a táncról rögtön Andalúzia ugrik be, és nem a fővárosunk, mégis ámulatba ejtő. A flamenco hazai nagykövete a kiürült város utcáit táncolja át Kálló Péterrel – aki nem mellesleg a We Love Budapest egyik fotósa – közösen készített videójában, ami egészen új szemszögből mutatja be a várost és a táncművészetet.

Pirók Zsófia flamencotáncos és Kálló Péter videós, fotográfus közösen álmodták meg azt az összművészeti alkotást, amely úgy mutatja be Budapestet költői látásmóddal, hogy közben a táncművészet szenvedélyes pillanatait látjuk, hol lassítva, hol teljes dinamikájában. Mindezt különösen drámaivá teszi a kihalt főváros.

A tűzpiros ruhában és kendővel főnixmadárként táncoló Zsófiát Alicia Carrasco flamenco-énekesnő lélekbe markoló hangja kíséri. Ez az autentikus varázslat „lelkünk határtalan szabadságát hirdetve észrevétlenül táncolja be magát a szívünkbe” – írják az alkotók, akik eredetileg Sevillában is terveztek forgatni.

 A videó egyik célja felhívni a figyelmet a művészek jelenlegi helyzetére, hiszen rengetegen kényszerülnek most új utakat keresni, miközben tudjuk, a művészet adta lelki táplálék is oly elengedhetetlen teljes egészségünk megőrzéséhez. A másik cél Budapest egy eddig még nem látott, új arcát bemutatni, amint egy igazi flamencotáncos kelti életre a szeretett város jól ismert részeit.”
Az alkotók vallják, a művészet az az univerzális nyelv, mely hidat képez kultúrák, népek és lelkek között.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A