A youngart online galéria célja, hogy összekösse a fiatal tehetségeket a műkedvelő nagyközönséggel, segítsen műveik népszerűsítésében és értékesítésében, valamint anyagi jellegű támogatást nyújtson.

A youngart.hu alapítója dr. Hatházi Vera ügyvéd, aki már évek óta támogat fiatal művészeket. Felismerte, hogy azzal tud számukra minél szélesebb körű segítséget nyújtani, ha összeköti őket egy olyan vásárlói közönséggel, amely vásárlásával szívesen támogatja a fiatal tehetségeket.

Ez ráadásul egybecseng azzal a lakberendezési trenddel, hogy az elmúlt években egyre nagyobb igény tapasztalható az egyedi és eredeti műtárgyak iránt. Sokan szeretik ilyen remekművekkel díszíteni az otthonukat, irodájukat, de viszonylag kevés a lehetőség ilyen alkotásokat megfizethető áron elérni. A youngart.hu online galériával Vera egy olyan platformot álmodott meg és hozott létre, ahol nemcsak hozzájutni lehet ezekhez a művekhez, de több száz darabos kollekcióból lehet válogatni, és a fiatal művészeket övező társadalmi problémára is megoldást nyújt.

Az online galéria fiatal művészek támogatására irányuló törekvései azonban messze túlmutatnak az értékesítési platform biztosításán. PR- és marketingtámogatással segíti alkotásaik népszerűsítését, és anyagi támogatást nyújtó programokat indít. A tavasszal induló Youngart Porsche Képzőművészeti Ösztöndíj az első ilyen kezdeményezés, amelynek nyertese 6 hónapon át pénzügyi támogatásban részesül, így intenzívebben tud az alkotásra koncentrálni. Az ösztöndíj mellett a zsűri által kiválasztott tíz művész bemutatkozási lehetőséget kap a youngart és a Porsche által szervezett közös kiállításon. A jelentkezéseket 2021. április 20-ig várják a szervezők.

A youngart online galéria első kampányának nagykövetei: Trokán Nóra, Haumann Máté színművészek, Polgár Odett énekesnő, Ott Anna kulturális menedzser és Szauer Judit gasztroszakember. A nagyköveteket egy-egy youngart-tehetség festményével örökítette meg Trunkó Bálint fotográfus.

Címkék