Elkezdődött az új MOL Bubi-kerékpárok tesztelése, így a következő hetekben egyre többet láthatunk majd belőlük Budapest utcáin, miközben a Csepel Zrt. üzemében gőzerővel szerelik össze az új, könnyebb és gyorsabb bicajokat.

Hat év után teljesen megújult a MOL Bubi. A fenntartható közbringarendszerhez 1200 kerékpárt szerelnek össze Csepelen, amiket hamarosan a nagyközönség is élesben tesztelhet. A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. már összeszerelt 100 kerékpárt, ezek hamarosan feltűnnek Budapest utcáin. 

Noha a kerékpározás az egyik legjobb alternatív közlekedési forma, a régi MOL Bubi használata bonyolult és drága volt, ezt pedig csak rontotta a bicikli súlya. Az új bicikliket defekttűrő, fújt gumikkal szerelik fel, könnyebb és gyorsabb lesz velük a haladás, az egyszerűbb használatot okoslakat is biztosítja. Sőt, az applikáció is megújul: egyszerűbb és gyorsabb regisztrációval lehet majd felvenni a Bubit. 

Március elején még a gyűjtőállomásokon folyik a tesztelés és az esetleges hibák kiszűrése, ezután indulnak a vállalkozói folyamattesztelések. Ha minden rendben működik, akkor már tavasszal elindul a próbaüzemi tesztelés. „Ennek célja, hogy a valóshoz hasonló terhelés alá vessék a rendszert és a hibátlan működés kritériumait megteremtsék. A próbaüzem végére már 800 kerékpár várja az üzembe helyezést, további 400 kerékpárt az éles üzem indulását követő négy héten belül állítanak üzembe” – írja a Budapesti Közlekedési Központ.
 

Címkék