Az eredeti számban egy férfi keres egy nőt, Petruska feldolgozásának klipjében pedig egy 70-es évekből ide időutazott ügynök keresi összekötő tisztjét. Ugyanaz a szám, de más az értelmezés.

Kern András 1985-ben meglepte a közönséget: kiadta első lemezét (Kern címmel), melynek legnagyobb slágere volt a Másik János, Horváth Attila és a színész által közösen írt Lövölde tér. Ezt dolgozta most fel és értelmezte újra a budapesti énekes-dalszerző Petruska András. A klip sztoriját a menedzsere, Kathy Zsolt találta ki, és ő volt a rendező is. A klip főszereplője maga az előadó, Petruska, akinek játéka semmivel sem gyengébb, mint a többi, színészvégzettségű szereplőé. 

Mintha Kern András megjelenne a Stranger Thingsben” –

Mintha Kern András megjelenne a Stranger Thingsben” –

jellemezte legújabb munkáját Petruska, aki az akusztikus gitár dominálta világból egyszerre mozdult tovább a mába és a múltba a 80-as évekbeli sláger feldolgozásával. „Nekem jól jött a kényszerpihenő abból a szempontból, hogy lett időm végre kísérletezni, időt hagyni magamnak, milyen irányba szeretnék mozdulni művészileg. Alapvetően nem szeretem feldolgozásokkal kiegészíteni a repertoáromat, de néha – különösen egy új művészeti szakaszba lépés előtt – játékosabb eredményekhez jutok általuk, a közönséggel meg máris van egy közös hullámhossz az ismert dal esetén.” 

A kuplészerű dal és klipje jól illeszkedik Petruska eddigi munkásságába, hisz már a bemutatkozó lemeze, a Metropolita vezérfonala is budapesti helyszínek hangulatának megéneklése és megzenésítése volt. A Lövölde tér című dal klipje az Ez is Terézváros! című pályázat támogatásával készült, a dal pedig egy új korszak első fecskéje: mostantól nem nagylemezek, hanem kisebb dalegységek érkeznek majd Petruska stúdiójából, legközelebb tavasszal számíthatunk tőle új dalokra.

A történet szerint a 70-es évekből valahogy idekeveredett ügynök kóvályog a Lövölde téren és keresi az összekötőjét, akinél ott van a kontaktot igazoló 100 Ft-os papírpénz másik fele. Ez a dal mindenki fejében úgy él, hogy egy férfi vár egy nőre a Lövölde téren, ez lett kicsit kifordítva ebben a klipben, ahol összemosódik a múlt a jelennel, néhol szürreálisan, néhol viccesen. És most következzen a klip!

Címkék