Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

„Ott mindig hideg van” – Petruska feldolgozta Kern András Lövölde tér című dalát: klippremier

Az eredeti számban egy férfi keres egy nőt, Petruska feldolgozásának klipjében pedig egy 70-es évekből ide időutazott ügynök keresi összekötő tisztjét. Ugyanaz a szám, de más az értelmezés.

Kern András 1985-ben meglepte a közönséget: kiadta első lemezét (Kern címmel), melynek legnagyobb slágere volt a Másik János, Horváth Attila és a színész által közösen írt Lövölde tér. Ezt dolgozta most fel és értelmezte újra a budapesti énekes-dalszerző Petruska András. A klip sztoriját a menedzsere, Kathy Zsolt találta ki, és ő volt a rendező is. A klip főszereplője maga az előadó, Petruska, akinek játéka semmivel sem gyengébb, mint a többi, színészvégzettségű szereplőé. 

Mintha Kern András megjelenne a Stranger Thingsben” –

Mintha Kern András megjelenne a Stranger Thingsben” –

jellemezte legújabb munkáját Petruska, aki az akusztikus gitár dominálta világból egyszerre mozdult tovább a mába és a múltba a 80-as évekbeli sláger feldolgozásával. „Nekem jól jött a kényszerpihenő abból a szempontból, hogy lett időm végre kísérletezni, időt hagyni magamnak, milyen irányba szeretnék mozdulni művészileg. Alapvetően nem szeretem feldolgozásokkal kiegészíteni a repertoáromat, de néha – különösen egy új művészeti szakaszba lépés előtt – játékosabb eredményekhez jutok általuk, a közönséggel meg máris van egy közös hullámhossz az ismert dal esetén.” 

A kuplészerű dal és klipje jól illeszkedik Petruska eddigi munkásságába, hisz már a bemutatkozó lemeze, a Metropolita vezérfonala is budapesti helyszínek hangulatának megéneklése és megzenésítése volt. A Lövölde tér című dal klipje az Ez is Terézváros! című pályázat támogatásával készült, a dal pedig egy új korszak első fecskéje: mostantól nem nagylemezek, hanem kisebb dalegységek érkeznek majd Petruska stúdiójából, legközelebb tavasszal számíthatunk tőle új dalokra.

A történet szerint a 70-es évekből valahogy idekeveredett ügynök kóvályog a Lövölde téren és keresi az összekötőjét, akinél ott van a kontaktot igazoló 100 Ft-os papírpénz másik fele. Ez a dal mindenki fejében úgy él, hogy egy férfi vár egy nőre a Lövölde téren, ez lett kicsit kifordítva ebben a klipben, ahol összemosódik a múlt a jelennel, néhol szürreálisan, néhol viccesen. És most következzen a klip!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Neked ajánlott

A