A város egyik legprofibb burgerezője egy új termékkel válaszolt a pandémiás lezárásokra: a hibátlan burgerek mellé most kiváló kolbászokkal szálltak be a megmaradásért vívott harcba.

Háda Imre és Noszlopy Edina a Pesti Burger és Bár nyitása óta fontos szereplői a IX. kerület gasztronómiájának – először a Páva utca és a Tompa utca sarkán, majd 2018-tól a Tűzoltó utcában készítették a burgereket. Az első mohikánok között voltak, és hiába lett azóta a hamburger népétel, a minőségből soha nem engedtek – mindig is híresek voltak arról, hogy minden egyes alapanyaggal a lehető legnagyobb körültekintéssel bánnak, és hogy náluk a hamburger bőven túlmutat egy sima street foodon.

Ha a 2020-as év nem lett volna elég a tavaszi lezárással, augusztusban még a megszokott helyüket is ott kellett hagyniuk a Tűzoltó utcában – így került a Pesti Burger és Bár Budára. A Millenárison lévő ONRES Kitchen, mely több könnyen összeállítható, egyfajta ételre specializálódott gasztrokezdeményezésnek ad otthont, végül befogadta őket, úgyhogy ősztől a Millenárison rendelnek. Az első hetekben, míg tartott a jó idő, és szabad volt étterembe járni, sokan keresték fel őket, hogy a magukkal hozott pokrócokra telepedve piknikezzenek a Millenárison. A lezárások után aztán kénytelenek voltak átállni a kiszállításra, pedig korábban nem kötötték volna meg ezt a kompromisszumot. 

A szimpla kiszállítás mellett azonban többet szerettek volna tenni a túlélésért – így aztán kitaláltak egy második brandet, amelyet legalább annyira komolyan vesznek, mint a burgerkészítést. A Pesti Kolbászda már a Millenárison debütált – kézenfekvő volt, hogy azokat a beszállítókat keressék meg, akikkel évek óta nagyon jó a kapcsolat, és a hamburgerkultúrához közel álló, a magyar gyomornak kedves, télies kolbász köré építették fel a második lábat. Az alapanyagok beszállítóival korábban is jó viszonyban voltak, így a Kolbászda kínálatában a nádudvari Dembrovszky Sándor, a karmacsi Ozsvárt Kolbászműhely és a Püski Manufaktúra termékei is megtalálhatóak. 

Kolbászból erős a szortiment, találunk benne sima sült kolbászt (2190 Ft) , báránykolbászt (2490 Ft), aszalványos grillkolbászt (1990 Ft) vagy éppen merguez grillkolbászt (1990 Ft) , de a nosztalgia szerelmeseinek érdemes megkóstolni az étlapon található Püski debrecenit vagy frankfurti virslit is. A mi egyik nagy kedvencünk szintén a Püski egyik terméke, a véres hurka (2990 Ft) is. Az adagok miatt nem kell aggódni, nem csak mutiba kapjuk a fűszeres húsrudakat. Ha összevetnénk a 3 beszállító tudományát, akkor kolbászválogatást is rendelhetünk a Nádudvari (3990 Ft) vagy a Karmacsi (3990 Ft) tálakból.

A pékáru továbbra is a Marmorstein Pékségből érkezik, és attól függően, hogy mit rendelünk, házi aiolival kent pirított ciabattát vagy bagettet kapunk kísérőként. Meg jóféle házi szószokat (például aioli, csípős, BBQ, mangós mustár), mártásokat (almás-gyömbéres és chilis-málnás chutney, esetleg házi romesco), helyben készült köreteket (például ecetes krumplisatáta vagy konfitált csiperkegomba) és természetesen a Pesti Burgerből ismert savanyúságokat. 
 
A Pesti Burger és a Kolbászda egyébként februártól visszaköltözik Pestre, a bázisra. Hogy a kolbászok a pandémia után is maradnak-e, az egyelőre titok, mi azonban reméljük, hogy igen – nagy kár lenne levenni őket a kínálatból.

Címkék

Elérhetőségek

Pesti Kolbászda 1024 Budapest, Fény utca 16. (Millenáris) Facebook-oldal