Negyedik születésnapját ünnepli a Pontoon, Jonas Kaufmann-nal indul újra a zenei élet az Eiffel Műhelyházban, első ízben rendeznek WAMP dizájnpiacot a Hegyvidéken, Bukowski-emlékestet tartanak a TRIP hajón – ismét szelektáltunk nektek a következő hét nap fővárosi programjaiból.

Augusztus 13., csütörtök

Az eredeti tervek szerint tavasszal, a szabadtéri szezon elején ünnepelte volna negyedik születésnapját a Pontoon, a koronavírus azonban meghiúsította a tervet. A pótlás augusztus 13-án érkezik majd az Amoeba celebrálásában, akik a készülőben lévő új lemezük dalaiból is elhoznak néhányat a Duna partjára.

További infók 

Champagne-ok, crémant-ok, cavák, proseccók és magyar pezsgők két napon át a KIOSK Budapest teraszán, a Piazza Budapesten. A Borjour és a KIOSK Budapest közös rendezvényén, a Budapest Spark!-on minden a buborék körül forog majd, de lesznek „csendesebb” fehér és vörös tételek is augusztus 13-án és 14-én.

További infók 

Augusztus 14., péntek

A tárnoki Katlan Festival eddig sem volt a tömegek fesztiválja, így idén is meg tudják rendezni augusztus 14-16. között. A Tárnoki Kőfejtő szikláit megremegtető technófesztivál inkább az underground arcok igényeit szolgálja ki, illetve azokét, akik kompromisszumok nélkül tágítanák zenei ízlésük horizontját. A nemzetközi színteret Nico Moreno, MCMLXXXV és Herodot fogja képviselni, míg hazai részről olyan nevek állnak a pult mögé, mint Bernathy Zsiga, Zvezda Beta vagy Detective Kelly.

További infók

Augusztus 15., szombat

Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A tizenkét tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

Képeik eddig csak közösségi felületeken voltak megtekinthetők, most viszont megmutatják őket a Mammut Tetőn is. A kiállított fotók mellett a Budapest Rooftop Cinema jóvoltából debütál majd a róluk szóló kisfilm is, míg a lemezeket Marwell fogja pörgetni és persze találkozhatunk az alkotókkal is. A kiállítást Marosi Viktor nyitja meg.

További infók

A Taka Tuka Festival idén ugyan elmarad, augusztus 15-én azonban egész napos pótlást rendeznek a nagymarosi Tandemben. A zenéről a Taka Tunes fog gondoskodni, mellette pedig workshopok, strandolás és egyéb szabadidős tevékenységek várnak mindenkit.

További infók

Augusztus 16., vasárnap

Augusztus 16-án, hosszú kihagyás után, új helyszínen, a hegyvidéki Sirály sétányon térnek vissza a WAMP-os tervezők. A budai hegyek ölelésében, a MOMkult előtti sétányon közel száz hazai alkotó várja az egyedi dizájntárgyak iránt érdeklődőket, ahol bemutatkoznak a legfrissebb nyári kollekciók is.

További infók 

Augusztus 17., hétfő

A hetet a Várkert Bazárban érdemes indítani egy deepwork jógával, ami egy dinamikus, intenzív, ugyanakkor egyszerűen követhető mozdulatsorokból álló technika, melynek alapja az öt természeti elem és a rengeteg pozitív energia.

További infók

Augusztus 18., kedd

Kedden a TRIP hajón ünnepelhetjük meg nagyszabású emlékesttel Charles Bukowskit, aki augusztus 16-án lenne 100 éves. Az este során tárlatvezetést tart drMáriás, Prieger Zsolt Pritz Péterrel beszélget, míg a Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-rajongó különítménye felolvasással készül.

További infók

Ugyancsak kedden az Amélie csodálatos élete című filmet vetíti a Budapest Rooftop Cinema a Mammut Tetőn. A 2000-es évek egyik közönségkedvenc alkotását a szabad ég alatt, látványos panorámával a háttérben nézhetitek meg.

További infók 

Augusztus 19., szerda

Augusztus 19-én újraindul a zenei élet az Eiffel Műhelyházban – szabadtéren. A Műhelyház körüli park ad otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen 20 kiváló magyar énekes és napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lépnek a közönség elé.

További infók

Ha valaki más stílusok felé kacsintgatna, ezen a napon a Meszecsinka ad majd szabadtéri koncertet a Dürer Kertben. 11 év 4 nagylemezéből válogatnak majd, s ígéretük szerint vad és rendezetlen ünneplésre lehet készülni.

További infók 

Címkék