Első júliusi programajánlónkban ismét igyekeztünk a legjobb budapesti programok közül válogatni nektek. Július 2. és 8. között érkezik a Szánsájn filmfesztivál a Cirko-Gejzír moziba, gardróbvásárt rendeznek a Szatyor Bárban, szabadtéren tér vissza a Játszóház Projekt a Dürer Kertbe, az Urániában felújított változatban nézhetjük újra az Oldboyt, míg a Capa Központban harminckilenc magyar fotográfus, a kijárási korlátozás idején készített alkotásaiból nyílik kiállítás.

Július 2., csütörtök

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi július 2. és 29. között. Több mint nyolcvan film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált Szánsájn Fesztiválon, ahol olyan közönségsikereket vetítenek újra, mint például a Paterson, az Élősködők, vagy az Izlandi amazon.

További infók 

Július 2-án és 3-án éjszakai garázsvásárt rendeznek az Industrial Lamp Budapestben, ahol retró és vintage bútorokat, ipari lámpákat, vintage posztereket, képkereteket és különleges porcelánokat, kerámiákat is találhatunk majd.

További infók

A Zsófia Rendezvényhajó teraszán, 8 magyar borászat tételeivel indul újra a Borjour Borhajó rendezvénysorozat július 2-án. A Petőfi téri kikötőből induló hajóval a Margitsziget és a Rákóczi híd között suhanhatunk, miközben a naplementében kóstolhatjuk korlátlanul a borokat.

További infók 

Július 3., péntek

Park Chan-wook 2003-as Arany Pálma-díjjal elismert klasszikusa visszatér a nagyvászonra, július 3-tól digitálisan felújított kópiáról vetítik az Oldboyt az Urániában.

További infók 

Július 3-án ismét Friday az A38 Hajó tetőteraszán a legjobb jungle és liquid drum & bass zenékkel a két rezidens, Markov és Statik jóvoltából, akik ezúttal Sonic Raint látják vendégül.

További infók

Július 4., szombat

Július 1-jén indult volna a 2020-as VOLT Fesztivál, ám mint ismeretes, a koronavírus keresztülhúzta a fesztiválok számításait is, így sok más nagy rendezvénnyel egyetemben a VOLT is elmarad. A szervezők azonban igyekeznek más módon megidézni a fesztivál hangulatát, ezért elkészült a Lesz VOLT! című film, ami a VOLT 28 éves történetének legszebb és legemlékezetesebb pillanatait foglalja össze. A július 4-i bemutatót Budapesten az Akvárium Klub teraszán kísérhetjük figyelemmel 20:30-tól.

További infók 

Az első Petit Gerbeaud Zsúr sikere után július 4-én és 5-én megrendezik a második etapot is a Vörösmarty téren, ezúttal azonban már nemcsak a zongoráé lesz a főszerep, a Petit Gerbeaud teraszán Pikács István bárzongorista mellett a Budapesti Vonósok Kamarazenekar tizenhat művésze is koncertezni fog.

További infók

Július 5., vasárnap

Július 5-én, a tavaly őszi alkalom után ismét gardróbvásárt rendeznek a Bartók Béla úti Szatyor Bárban, ahol ismert bloggerek árulják majd nyári használt ruháikat a fenntarthatóság jegyében.

További infók

Ugyancsak vasárnap növény tematikájú vásárt rendeznek a KARAVÁN udvarban, a szervezők ígérete szerint lesz növényfestett ruha, vászonszatyor, florárium, virágos ékszer és még sok más egyedi, kézzel készült dolog is.

További infók

Július 6., hétfő

Július 6-án visszatér a Dürer Kertbe a Játszóház Projekt is, ez alkalommal azonban már szabadtéren társasozhatunk barátainkkal. A Játszóház készletében nincs hiány sem a partijátékokból, sem a komolyabb hangvételű társasokból, így mindenki megtalálhatja közte az érdeklődésének megfelelőt.

További infók

Július 7., kedd

Az élet lassan újraindul, visszatér a régi kerékvágásba, miközben a vírus nyomai és következményei még mindig velünk vannak. A július 7-től, a Capa Központban bemutatott alkotások arra is lehetőséget adnak, hogy visszatekintsünk, reflektáljunk erre az emlékezetes tavaszra, amely talán a jövőhöz való viszonyunkat is megváltoztatta. A kiállítás 39 fotográfus nyilvános Instagram-profilján megjelent képein keresztül mutatja be ezt az időszakot, a válogatás során fontos szempont volt, hogy minél többféle alkotói attitűd, látásmód jelenjen meg.

További infók

Július 8., szerda

Nyakmozgató groove-ok és karakteres loopok, rímek a szcéna legbelsejéből, amik nyomokban költészetet, slamet és némi iróniát tartalmaznak – Slow Village a Budapest Park pódiumszínpadán július 8-án.

További infók

Címkék