Egyre jobb bringásnak lenni Budapesten: egyre-másra létesülnek az újabbnál újabb kerékpárutak, a legfrissebb hír pedig az, hogy a Ferenc körúton, ráadásul mindkét irányban.

A leendő szakasz a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti bringahálózatot, az átalakítást viszont az autósok nem érzékelik majd, mert az általuk használható forgalmi sávok száma nem csökken. A projekt a nagykörúti kerékpársáv fejlesztésébe illeszkedik.

A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, amelyek - a híd járdáin keresztül - csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz, a Nagykörútról közvetlenül elérhetővé válik a budai rakparti kerékpárút. A jelenlegi parkolók egy része megmarad, a megszűnő helyek pótlására pedig a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon. Forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti biciklisáv forgalmát. A legfrissebb adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak át rajta kerékpárral, így a Nagykörút lett Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonala.

(Forrás: MTI) 

Címkék