A város legnépszerűbb tengeri halas étterme új egységgel bővült – a belvárosban, a Traktor helyén nyitott új egységet a Bigfish.

A karantén vége felé a szemfülesek kiszúrhatták, hogy a népszerű Traktor étterem bezárt. A nem túl vidám hírnek egyébként semmi köze a válsághoz – a Traktor séfje, Bicsár Attila döntött úgy, hogy más utakon folytatja. A tulajdonosi kör pedig – akihez egyébként az Andrássy úti Bigfish is tartozik – úgy döntött, hogy mivel a Traktor teljesen összefonódott Bicsárral, nem kísérleteznek egy másik séffel, hanem adnak egy testvért az egyébként állandó telt házzal működő halazónak.

A 2013-ban nyitott Andrássy úti egységhez hasonlóan természetesen a Bigfish Lánchídba is a Budaörsi Halpiacról érkezik a hét minden napján a friss fogás. A kínálat hasonló az első Bigfish-hez, de a Lánchídban készült pár signature fogás, az igazi különbség azonban a hangulatban mutatkozik meg. Míg az Andrássy út egy pörgős bisztró, addig a Zrínyi utcában kényelmesen leülve fogyaszthatjuk a választott halakat és tengeri herkentyűket a hangulatos teraszon vagy a pár héten belül elkészülő, tágas belső térben, a tulajdonosk nem titkolt célja ugyanis az volt, hogy egy családiasabb, chillesebb egységet hozzanak létre.

Változás még, hogy bár az Andrássy útról ismert szemet gyönyörködtető halpultot itt is megtaláljuk, a választottunkkal nem mi vonulunk félre, hanem asztali szervizzel várnak minket. Ennek szellemében itt kérhetünk nagyobb haltálakat különböző halakkal és herkentyűkkel, ha családi vagy baráti halazást tervezünk. Az étlap amúgy is bővebb, mint az Andrássyn, szintén a családi hangulat erősítése miatt külön gyerekmenü is van. A chillezéshez pedig egy kevésbé gyerekbarát kiegészítő is jár, ami szintén nincs az Andrássyn, mégpedig a széles pezsgőválaszték – a igazán nagyot akarunk ünnepelni, akkor a pezsgő-osztriga párosításban itt nem lőhetünk mellé. Ha pedig dőzsölés: a 80-as évek Amerikájának kedvence, a surf&turf, amit még a szülőhazájában is ritkán tudnak tisztességesen elkészíteni, itt három változatban is kapható. Nem a legolcsóbb tétel az étapon, viszont kiváló alapanyagokból, black angus bélszínből és black tiger garnélából áll össze, úgyhogy ha egyszer ki akarjuk próbálni, mi az a nagy hype a surf&turf körül, akkor itt érdemes próbálkozni. 

A szélesebb étlap egyik telitalálata a Bigfish bowl – tulajdonképpen a hawaii nemzeti ételének számító poke, választható nyers halakkal, rizzsel és zöldségekkel. Mi a tonhalasat (5500 Ft) kóstoltuk sushirizzsel, édes mangóval, edamame babbal, krémes avokádókockákkal és norival, meg szezámos szójaszósszal, és természetesen friss, nyers tonhal kockákkal. Egészségesebb ebédet valószínűleg nehezen lehetne találni a környéken, és örömmel tapasztaltuk, hogy a legprémiumabb alapanyaggal, a nyers tonhallal nem csak megkínálták a tálat, rendesen meg volt pakolva.

Megkóstoltuk a másik egyedi darabot az étlapon, a halászlevet (2500 Ft) – az akasztói pontyból készült, tartalmas, ízgazdag leves egyébként az egyetlen tardicionális magyar étel az étlapon – a felkerülésével egy újabb egységgel bővült annak a nem túl széles tábornak a létszáma, ahol érdemes Budapesten halászlevet enni. 

Hiába a széles étlap, a halpultot mi sem tudtuk kihagyni: a mediterrán piacokat idéző kínálatból egy tökéletesen elkészített, rostlapon sült poliplábat, és a fehér húsú, hosszú ollóval felszerelt méretes óriás scampit kértünk, meg egy szintén nem konzervre méretezett puha húsú, vajpuha naphalat, ez utóbbi egyébként a nap fogása volt. A mellé kapott köreteken még érezni, hogy mi üzemelt itt a Bigfish előtt, a köreteket megőrizték a Traktorból, így a klasszikus krumpli vagy zöldsalátaköret mellett olyan izgalmas darabokat is kérhetünk, mint a égetett karfiol romanesco szósszal (1700 Ft)  vagy a színes paradicsomsaláta kuszkusszal (1700 Ft). A köretek közül mindegyik akkora telitalálat, hogy önálló fogásnak is simán elmennének. 

A desszertek közül a hagyományosabb madártejet (1800 Ft) kértük, a megfelelő alapanyag használatának bizonyítékaként büszkén úsztak benne a vaníliamagok. A citromtart (1800 Ft) pedig könnyed, nem túl édes, és még a tésztája is omlós, nyoma sincs a sokszor jellemző „hűtőhideg” tésztának, amit páncélvágóollóval is nehéz szétvágni. 
 
A Bigfish új egysége nemcsak frissen és profin elkészített halakat kínál, de nagyon kellemes a hangulata is – megérdemelné, hogy legalább olyan népszerű legyen, mint elődje, a Traktor.  

Címkék

Elérhetőségek

Bigfish Lánchíd 1051 Budapest, Zrínyi utca 2. Facebook-oldal Weboldal