A kuckó akkor van nyitva, amikor a szülőknek leginkább szüksége lehet a segítségre: iskolaidő után, iskolaszüneti napokon vagy szombaton napközben. Míg anyu elugrik a fodrászhoz, bevásárolni, edzeni, vagy a szülők nyugiban elköltenének egy vacsorát a városban, a gyerek békésen ellegózhat, miközben vigyáznak rá.

A Hollán Ernő utcai minijátszóház egy kis lakás a földszinten, ahová egy online felületen és telefonon lehet előre bejelentkezni. Egy óra 2000 Ft-ba kerül, ami nagyjából a bébiszitter-szolgáltatásnak felel meg; a felügyelet és a játék mellé üdítőt/teát, müzliszeletet kapnak még pluszba a gyerekek, és persze a polcokon sorakozó legókat.

Letelepedni a szőnyegre, és hozzálátni az építkezéshez igazi „agyi méregtelenítés” lehet a felnőtteknek is; itt is előfordult már, hogy egy apuka összerakta az egyik LEGO Technic járművet. A holdraszállás évfordulója alkalmából piacra dobott Saturn V egyméteres rakétája, a Harry Potter-készlet Roxfort-expressze és -kastélya, büfésboszorkánya és csokibékája láttán mi is lázba jöttünk, hát még mikor Kovács Vali, a LEt's GO Kuckó vezetője elővette legfrissebb szerzeményét, a Jóbarátok-legót.

Vali közgazdaságtudományi diplomája mellett pedagógiai asszisztens végzettséget is szerzett, megfordult óvodákban és speciális nevelési igényű gyerekek körében is. Lánya, Szira megszállott legós, elég nagy készletük lett otthon a játékból, innen jött a játszóház ötlete – hiszen nem olcsóak a szettek, nincs mindenkinek lehetősége megvenni az újdonságokat, itt viszont ki lehet próbálni sok mindent.

A LEt's GO Kuckóban maximum 10 gyereket tudnak fogadni egy időben, rendszerint 2-3-an szoktak egyszerre a szőnyegen építkezni, így a hodályszerű játszóházakkal ellentétben családias és meghitt a légkör – az elmélyült alkotáshoz kell is a nyugalom. Hétéves kortól várják a legózni vágyó gyerekeket, de a tapasztalat az, hogy a szülők a kisebbekkel is benéznek, így egy DUPLO-sarkot is kialakítottak a piciknek, és van még pár egyéb társasjáték is. Valamint egy óriási afrikai csiga a terráriumban, aki immár fél kilót nyom.

Előfordult, hogy míg a gyerek a szobában játszott, a szülő kint a konyhában leült és ügyeket intézett, de sokan letelepednek a szőnyegre a kockákhoz. Vali elsősorban a környékbeli családokra épít, de járt már nála egy szigetszentmiklósi pár is, akik pénteken este 6 és 9 között hagyták ott hétéves kisfiukat; a közelben akadt programjuk, és hoztak vacsorát is a gyerkőcnek.

Vali tisztában van azzal, hogy bizalmi állás vezetni a játszóházat és vigyázni a csemetékre, az ember kétszer is meggondolja, kire bízza a gyerekeit. Itt lehetőség van előzetes terepfelmérésre, ismerkedésre, és senki sem az utcáról esik be, a bejelentkezés kötelező. Ha a „kockaszív bennük dobog” (ez a hely mottója), a gyerekek élvezni fogják az ottlétet.
 

LEt's GO Kuckó
1136 Hollán Ernő utca 25.
Facebook

Címkék

Elérhetőségek