Pizzát általában napközben és este eszünk. De mi lenne, ha mostantól a reggeli ételek közé is bekerülne a pizza mint lehetőség? A szeletes pizzák koronázatlan királya, a Pizza Me is épp erre gondolt, amikor belevágott legfrissebb újdonsága fejlesztésébe. Mi pedig most megkóstoltuk a reggeli pizzákat, melyekről kijelenthetjük: soha jobb napkezdést egy-két szelet pizzánál!

Mielőtt bárki is gyanakodva felvonja a szemöldökét, gyorsan eláruljuk (eloszlatandó a félreértéseket), hogy a reggeli pizza műfaja csak nálunk újdonság, a pizza őshazájának számító Olaszországban viszont teljesen hétköznapi dolog. Mint azt Eran Friedmantól, a Pizza Me egyik tulajdonosától megtudtuk, ők eleve semmi olyat nem kínálnak, ami ott nincs. Ha hamisítatlan olasz pizzára esküdtek fel, akkor azt is készítenek, és olyan fejlesztésekbe fognak csak bele, amik a hagyományokkal összecsengenek. A reggeli pizza pedig pont egy olyan pizzafajta, ami nálunk eddig még ismeretlen volt, Olaszországban viszont nem az. 

A reggeli pizza ötlete már több mint egy évvel ezelőtt felmerült, de amíg kísérleteztek vele, és kipróbáltak pár ízfajtát, hogy eljussanak a most piacra dobott végső verziókhoz, az több hónapig tartott. A tészta a szokásos, a rákerülő dolgok miatt lesz a pizzából reggeli pizza. Az eredeti elképzelések szerint csak jövő tavasszal jelentek volna meg a Pizza Me üzletekben a reggeli pizzák, ám jött a járvány és a korlátozások, ez pedig felülírta a korábbi terveket. December eleje óta teszt jelleggel 4 helyen (a Blahán található Europeumban, a Széll Kálmán téren, az Eurocenterben és a Deák téren) már most is lehet reggeli pizzát fogyasztani, ez az időszak pedig nagyjából tavaszig tart majd. Addigra kiderül, melyik íz jön be leginkább a vásárlóknak, melyiken kell netán módosítani, finomítani, és aztán márciustól már az egész hálózatban kapható lesz a reggeli pizza.

Ha valaki reggeli pizzával kezdi a napot, most ötféle íz közül válogathat. Ebből négy tojásalapú, az ötödik pedig – egy igazi olaszos különlegesség – édes-sós ízű. A kaliforniai omlettpizzán tejszín, grillezett kaliforniai paprika, mozzarella, parmezán és tojás található, míg a spenótos omlettpizza tejszín, spenót, mozzarella, parmezán és tojás felhasználásával készül. E két pizza azonban választható még laktatóbb verzióban is, baconnel megbolondítva. Az úgynevezett sós-édes csodapizza csodáját az adja, hogy a tejszín, a ricotta és a parmezán mellett rákerül még egy váratlan páros is, ami a különlegességét, a pikáns ízét megadja ennek a pizzafajtának: bacon és házi sárgabaracklekvár. Leírva és kimondva talán furcsán hangzik együtt a kettő, de az első harapás a csodapizzából eloszlat minden kételyt: nehéz jobb napindító ízpárost elképzelni a bacon–sárgabaracklekvár kombónál.

A reggeli pizza – ami egyes budapesti kerületekben házhoz is rendelhető a Netpincéren keresztül – ugyanazon az áron kapható (590 Ft/szelet), mint a napközbeni pizzák. A reggel 9-kor nyitó üzletekben délig ehetünk reggeli pizzát, de délelőtt 11-ig csak az kapható, mert az egyébként szokásos Pizza Me-szeleteket csak akkor kezdik el sütni. Ez persze senkit ne ijesszen el, a reggeli pizzák a megszokott Pizza Me-minőséget nyújtják, és csupán egyetlen dologban térnek el a sima pizzáktól (elsősorban az omlettréteg miatt): kicsit nehezebbek. Ennek ellenére ugyanolyan kényelmesen fogyaszthatók, nem utolsósorban pedig laktató és energiadús falatok, melyek kiváló megalapozását adják a napnak.

Címkék