A ZAX csokoládéműhely Sas utcai üzletében nemcsak a mutatós pultban sorakozó egyedi bonbonok látványa ragadja meg a tekintetünket, hanem a stílusos vendégtér is, ahol helyben is elfogyaszthatjuk a desszerteket. A ZAX kézműves minőségi csokoládéi új világot nyitnak meg a szupermarketek polcain található édességek világa után.

A kézműves édességek gyártása kilenc évvel ezelőtt kezdődött, és azóta is töretlen sikerességgel zajlik a munka. A csokoládéműhely története Szlovákiából, egy kis határ menti városból indult útjára. A márkát egy Felvidéken élő házaspár alapította, akik eredeti hivatásukat háttérbe szorítva hozták létre a ZAX prémiumcsokoládé birodalmát, most pedig az egyik álmukat váltották valóra azzal, hogy a második márkaboltjukat Budapest belvárosában nyitották meg.

Az alapítók a piacon található prémiumcsokoládék világából kitörve álmodták meg ezeket a fényes külsejű, különleges formájú desszerteket, amelyek megjelenése mára a ZAX védjegyévé vált. Az üzletbe belépve rögtön a pulttal szemben találjuk magunkat, ahol ezek a díszes desszertek sorakoznak. A különböző színű bonbonok más-más ízeket rejtenek, amelyek között találunk a passiógyümölcs-, a joghurt-, a lime-, a vanília-, a gránátalma-, a cappuccino- és a champagne-ízesítésű is. 

A bonbonokat egyenként (480 Ft) vagy különböző válogatáscsomagokban is megvásárolhatjuk. A legkisebb válogatásban hat bonbont kapunk (3190 Ft), a legnagyobb kiszerelésű, exkluzív díszdobozban pedig 100 darab édesség rejlik (38 900 Ft).

Kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek a termékek, így az édességekbe semmilyen mesterséges színezék nem kerül

Kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek a termékek, így az édességekbe semmilyen mesterséges színezék nem kerül

– meséli Kata a pult mögül. „Az összes desszert esetében az ízesítés és a csokoládé kiegyensúlyozott harmóniája a 100% tiszta kakaóvaj és a 68%-os étcsokoládé kiváló párosításának köszönhető.” Sosincs két ugyanolyan bonbon a kínálatban, hiszen a márkára jellemző pettyezett vagy örvényszerű mintázatot egyedileg, kézzel festik az édességekre.

A dekorálás egy rendkívül időigényes és aprólékos munka, de éppen emiatt a részletgazdag megjelenés miatt váltak népszerű karácsonyi vagy születésnapi ajándékká a ZAX termékei.

A bonbonokon kívül táblás csokoládék, különféle drazsék és egy Nutella-jellegű krém is kapható a márkaboltban. A Zsutella fantázianevet viselő krém – ami az egyik alapító, Zsuzsi után kapta a nevét – mindössze három alapanyagból áll: 70%-os olajtartalmú piemonti mogyoróból, cukorból és kakaóporból.

A belvárosi üzletbe egy kávéra is betérhetünk, de akár a Taittinger champagne-ai közül is válogathatunk helyben. A budapesti üzletben a ZAX és a Taittinger kollaborációjának keretein belül egyébként közös gasztronómiai eseményekkel is készülnek a közeljövőben.

A márkabolt egy komfortos belső vendégtérrel várja a vásárlókat, ahol márványasztalok és stílusos kékeszöld fotelek tarkítják a teret. A fehér falakon neon dekorlámpák találhatóak. Aki pedig inkább egyből az otthonába rendelné a desszerteket, az a Wolt szolgáltatásain keresztül ezt megteheti.

Címkék

Elérhetőségek

ZAX 1051 Budapest, Sas utca 15. Facebook-oldal Weboldal