A Német Nagykövetség és a Színes Város Csoport közös projektjeként létrejött tűzfalfestmény a VII. kerületben, az Akácfa utca 27. alatti épületen látható. A rajzot egy frankfurti művész, Justus Becker (alias COR), és egy magyar, Benkő Katalin, közösen álmodta meg. A mű a 30 évvel ezelőtti események előtt tiszteleg.

A két Németország, az NDK és az NSZK, 1990. október 3-án egyesült. Az erre emlékező és egy VII. kerületi tűzfalra felkerült festmény koncepciója az összetartozásra és a generációkon átívelő segítségnyújtásra hívja fel a figyelmet. A streetart-műalkotás központi eleme három emberalak, akik bár láthatóan különböznek egymástól, mégis együtt megtestesítik az összetartozást, a segítségnyújtást és a kettéválasztott ország egységét, amit az is erősít, hogy az alakok ruházata a német zászló színeire hajaz. A háttérben berlini épületek, valamint a nevezetes esemény évszáma látható.
 
Justus Becker német művész nagy méretű falfestmények és különösen fotórealisztikus portrék készítője. Benkő Katalin festőművész a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett, és hosszú évek óta a Színes Város Csoport művésze.

Címkék