Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

A másik bolt hangulatán nem ejtett csorbát a járvány, látogatása ősszel is erősen ajánlott

A másik boltba betérni egy olyan élmény, ami az esőtől áztatott szürke hétfőt is mosolygóssá varázsolja. A pici virágüzletből legendás delivé cseperedett helyen nemhogy nem állt meg az élet, de az ebéd mellé már vacsorát is kínálnak az étlapon, és nemsokára első saját márkás szószuk is felkerül polcaikra. Willmann Fábián, a hely szíve-lelke mesélt tervekről és túlélésről a Piqniq Budapest „Tanulj, fejlődj - Nagykép a gasztronómiáról” kampány „Falu a városban” témájának keretein belül.

Falu a városban, vibráló közösség, álmaid törzshelye. A Wekerletelep csendes, kertvárosi részén üzemelő deli-kávézó fúzióban otthonos miliő és pozitív hangulat fogad. Míg a pultnál várok a soromra, az előttem álló hölgy az egekbe magasztalja a boltot. ,,Ezt jól begyakoroltuk, mi?” – viccelődik Fábi, mikor felém fordul, és helyet foglalunk egy kosár félig kimagozott szilva mellett.

Nyikorog a fapadló, a köríves ablakokon a tér színes levelekkel borított fáira lehet látni. Mintegy összehangolt tánckoreográfiában kerülgetik egymást az eladók és a vendégek, a forgalmon érezni, hogy ebédidő van. A maszk használata kötelező, ha falatozni is maradsz, akkor persze lekerül. A karantén időszakában a bolt összetartó közössége rendkívül gyorsan reagált a felmerülő problémákra, és együtt találták meg az új irányt, amiben mindenkinek jutott szerep.

,,Egy kis csoda és nagy adag szerencse, hogy nem állt meg az élet. A gasztronómiában azok tudtak talpon maradni, akik két lábon álltak. Mikor beütött a baj, alapélelmiszerek árusításába fogtunk, így tudtunk egy biztos pont maradni a bizonytalan időkben.” – meséli Fábi.

,,Egy kis csoda és nagy adag szerencse, hogy nem állt meg az élet. A gasztronómiában azok tudtak talpon maradni, akik két lábon álltak. Mikor beütött a baj, alapélelmiszerek árusításába fogtunk, így tudtunk egy biztos pont maradni a bizonytalan időkben.” – meséli Fábi.

A másik bolt mindig a különleges portékáiról volt híres, az új helyzet viszont változtatásokat kívánt. A polcaikon a minőségi borkínálat, a kistermelői, adalékmentes és hazai élelmiszerek és az olykor fura zöldségek mellett megjelent a liszt, a krumpli és az élesztő. A vendégeik beszállítókká avanzsálódtak, és A másik bolt ideiglenesen szupermarketté alakult. A hirtelen váltást a hatalmas törzsvendégkör támogatta, akik közül mindig akadt olyan, aki tudott árut szerezni olyankor is, amikor máshol már lehetetlen volt. A hibrid-lét kifizetődött, a behozott termékek pedig állandósultak a polcokon. A fejlődés azóta is töretlen, hétfőtől csütörtökig vacsora is van, és arra is van egy jó ötletük, hogy hova menjünk csütörtöktől hétfőig esténként.

Van, aki úgy gondolja, hogy a Balatoni nyár egy életérzés, és a hűvös téli esték is a balatoni borral tökéletesek. Fábi örvényesi üzletének szellemét keltette életre a Post Balatonnal (egy új bárral, szintén a Wekerlén), ahol a magyar tenger hiánya okozta melankóliánkat gyógyíthatjuk. Lesz pokróc, terasz, hősugárzó, gőzgombóc és sült ételek egészen tavaszig. Tervek tehát vannak: új séf csatlakozott a csapathoz, az egyik törzsvendég már tervezi a galériát, és hamarosan piacra dobják első terméküket, a banános-csilis karibi ketchupot is. A kampányfotózás komikus részleteiért és a legfinomabb szezonális finomságokért is érdemes beugorni hozzájuk, a feltöltődés garantált.  

A cikk a Piqniq Budapest és a Mastercard kampányával együttműködésben készült. A kampányról és a többi résztvevőről itt tudhattok meg többet.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A