A két hírt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be, melyek a Városháza-projekt hosszú távú fejlesztési tervei között szerepelnek.

Karácsony Gergely szerint a Bálna kulturális központ eladása miatt a Budapest Galéria nemcsak méltatlan helyzetbe került, hanem otthontalanná is vált, ezért segítségre van szüksége. A kiállítóterem ennek érdekében már az év második felében az új helyén működhet tovább – a Városháza Gerlóczy utcai épületszárnyába költözik. Ide egyébként nem csupán a Budapest Galéria költözik be, hanem más kulturális intézmények is otthonául szolgál majd, sőt alapvetően az egészet kulturális célokra fogják használni.

Felújításra kerül például az évek óta kihasználatlan Merlin színház is. Mindez pedig a Városháza-projekt hosszú távú fejlesztési tervének részeként történik. Minderre pedig azért van szükség, mert a főváros új vezetése elkötelezett a budapesti kulturális sokszínűség megőrzése mellett, fogalmazott a főpolgármester, aki azt szeretné, hogy a kultúrával kapcsolatos szemléletváltást az ide sorolható összes intézmény jól érzékelje.