A Londonban évente megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat Versenyen (IWSC) az idén kivételes eredmény született, ugyanis az Első Magyar Gin Manufaktúra itala, az Opera Gin Budapest a London Dry kategóriában ért el 100 pontból 96-ot, így a negyedik legjobbként végzett.

Magyar versenyzők korábban is értek el jelentős sikereket bor, pálinka és pezsgő kategóriában, azonban kézműves hazai gin még nem ért el ilyen magas helyezést, ráadásul ez az IWSC több mint 50 éves történelmének legerősebb magyar eredménye. „Behízelgő citrusok és viaszos, aromatikus boróka harmonikusan egyesített, lekerekített és koncentrált komponensei ennek a kifejező és egyensúlyban lévő párlatnak. Egy kiemelkedően szép párlat, amely valódi élményt nyújt az érzékszervek számára.” – így jellemezték a bírák Dámosy Bálinték, az Első Magyar Gin Manufaktúra termékét.

A díj jelentőségét bizonyítja, hogy a versenyre több mint 90 országból érkeznek a jelentkezők, az italok kóstolása pedig közel fél évet és 250 szakember részvételét veszi igénybe. Az IWSC-n versenyző italok piaca évi 1000 milliárd dollárt ér el. A hatalmas siker után itthon is folytatták a nyertes gin kampányát, amely már saját névvel tűnik fel a legnevesebb hazai bárok és éttermek itallapján.

Címkék