A kertben lévő családi medence kiváló lehetőség a szórakozásra, hiszen kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a pancsolást. Azonban a medence kiválasztása már nem is olyan egyszerű feladat a nagy választék miatt. Cikkünkben segítséget nyújtunk mindazoknak, akik családi medence vásárlása előtt állnak!

Családi medence típusok


Ha felkeressük a Medence Óriás weboldalát, láthatjuk, hogy igen nagy a kínálat családi medencék tekintetében. A különböző típusok eltérő igényeket elégítenek ki: vannak a klasszikus felfújható medencék, amik telepítése rendkívül egyszerű, vannak a csővázas, fémvázas és fémfalas medencék, vagy éppen a földbe süllyesztett, épített medencék is.

Mire ügyeljünk a választás során?

A választás során mindenképpen figyeljünk arra, hogy minőségi termék mellett tegyük le a voksunkat. Ha az Intex medencéi közül választunk, biztosan nem fogunk csalódni, hiszen a márka gyártja a legjobb minőségű medencéket és medence kiegészítőket. Már csak azért is érdemes az ő termékeiket vásárolni, mert pótlás vagy meghibásodás esetén könnyedén beszerezhetők a gyártó tartozékai.

A medence kiválasztásának szempontjai

A medence kiválasztása során az első lépés eldönteni, hogy mekkora pénzösszeget tudunk és szeretnénk medencére költeni, hiszen ez nagyban befolyásolja a lehetőségeinket. Ha már ezzel megvagyunk, akkor a következőkkel kell foglalkozni: milyen típusú és méretű medencét, várhatóan hány főre, milyen alakban szeretnénk, illetve kik számára. Ha ezeket tisztázzuk, közelebb kerülhetünk a végső döntéshez.

Természetesen minél több fő számára vesszük a medencét, úgy érdemes minél nagyobb mérethez ragaszkodni, hogy mindenkinek kényelmes legyen. Ha gyerekek is fogják használni, akkor a mélység ne legyen számottevő, hiszen a kicsik így nem tudnak biztonságosan játszani. A gyerekes családoknál jobb, hogy ha kör vagy ovális alakú medencét vásárolnak, mivel körben el lehet helyezkedni, ami például labdázáskor nagyon jól tud jönni, de úszáshoz a téglalap medence ideálisabb.

A medence típusa is sokféle: mivel hosszú távra vásárolunk, jó, ha mérlegeljük, hogy melyik típus tudna a kertben évekig hasznosítható lenni. A felfújható medence előnye, hogy könnyedén hordozható és telepíthető, és nem kell nagy összeget sem rákölteni. De sokkal stabilabbak például a fémvázas medencék, amik ezáltal több vizet tudnak megtartani. A földbe süllyeszthető medencénél még azt is át kell gondolni, hogy egyáltalán van-e olyan területünk a kertben, ahol elhelyezhető a medence.

Összefoglalva


Családi medence vásárlásánál ajánlatos az Intex medencék egyikét beszerezni, és tartsuk szem előtt, hogy kiknek, hány főre, milyen árkategóriában, milyen alakú és típusú medencét szeretnénk vásárolni.