A július 9. és 15. közötti hét napra is számos olyan programot szelektáltunk nektek, ami miatt érdemes lesz kimozdulni. Szezont nyit a Botellón Budapest, örökbefogadó napot tart a Kőleves Kertben az MFÖEK, az A38-on a Kistehén, míg a Kobuci Kertben a Meszecsinka ad remeknek ígérkező koncertet, a Capa Központban pedig a macskákkal a középpontban nyílik új kiállítás.

Július 9., csütörtök

Július 9-én hosszú csendet követően a Botellón csapata ismét felrázza a várost. Az ingyenes szezonnyitó bulinak az Eiffel téri Zsiráf ad otthont, ahol 300 főben maximalizálták a résztvevők számát, ezért érdemes korán érkezni.

További infók 

Július 10., péntek

Július 10-én ismét vásárt tartanak a JUDAS-ban, déltől Vans sample sale-lel, cipővásárral és más akciókkal várnak minden érdeklődőt, míg 18 órától Siaga zenei aláfestésével és italozással indul late night shopping.

További infók

Július 10-én és 11-én is kétórás távcsöves bemutatón vehetünk részt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban, a kutatóintézet eredeti távcsöveit és eszközeit használva, miközben első kézből hallhatjuk a csillagászat érdekességeit és a legfrissebb kutatási eredményeket.

További infók

Július 11., szombat

A Kistehén 2020-ban a búcsúturnéjára készült, azonban a járvány miatt csak jövőre kerül pont a történet végére, hogy méltóképp búcsúzhasson közönségétől. Ez pedig azt jelenti, hogy idén nyáron „Minden idők utolsó Kistehén koncertje” helyett együtt örülhetünk a karantén végének és annak, hogy ismét együtt lehetnek a közönséggel. Így az utolsó helyett most a zenekar 2020 és egyben a nyár első Kistehén koncertjére készül július 11-én az A38 Hajó koncerttermében, ahol igazi klubhangulatban tombolhatunk a formáció legutóbbi lemeze, a Bocsánat dalaira, de biztosan tiszteletét teszi az estén Márkó, Feri és a Szájbergyerek is.

További infók

A sikeres tavalyi első próbálkozás után idén ismét szabadstranddá varázsolja a Római-part egy szakaszát a Valyo Egyesület és a Fák a Rómain csapata. A továbbra is tesztjelleggel futó projekt 2020-as időpontját július 11-re tűzték ki, a nemzetközi Duna-nap alkalmából, a helyszín pedig a Nap Bácsi és Külker Evezős Klub közötti partszakasz lesz.

További infók

Július 11-én hazai tervezők részvételével rendeznek dizájnvásárt a Budapest Gardenben, ahol a 2020-as nyár trendjeinek megfelelő ruhákból, táskákból, kézműves apróságokból és kiegészítőkből válogathatunk, miközben magukkal a dizájnerekkel is szóba elegyedhetünk.

További infók

Igazi délutáni sound system matinét rendez július 11-én a Pontoonon a Dubapest HiFi basszusnehéz roots reggae és dub dallamokkal megremegtetve a környéket, amihez saját hangrendszerüket hozzák magukkal.

További infók

Július 12., vasárnap

A Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát (röviden: MFÖEK) alapítvány július 12-én örökbefogadó napot tart a Kőleves Kertben, ahová várnak minden professzionális kutyasimogatót, jelenlegi és leendő gazdit. Az eseményen élőben is találkozhatunk a mentvényekkel és minden kérdésünkre választ kaphatunk a gazdiléttel kapcsolatosan.

További infók

Július 13., hétfő

Magács László rendező, színházi producer, a TRIP hajó alapítója új vállalkozásaként egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon. Magács társai a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző, valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban.

További infók

Július 13-án premier előtt vetíti a Budapest Rooftop Cinema csapata az Ema című chilei drámát a Mammut Tetőn. A film előtt a Duda Éva Társulat és Willany Leó Táncszínház művészeinek improvizatív előadását láthatjuk majd.

További infók

Július 14., kedd

Kedd este a Meszecsinka ad koncertet a Kobuci Kertben. Az egyik legismertebb hazai világzenei együttes tavaly megjelent, Állj bele a mélybe című lemezének dalaival érkezik, melyek közt hallhatunk inuit torokéneket, altatót, szibériai népekre jellemző hangképzést, szerelmes dalt, telefonos próbafelvételt és az ősi rítusokra emlékeztető trance hangulatokat.

További infók

Július 15., szerda

A közelmúlt legjobb magyar filmjeivel tér vissza a VárKERT Mozi, a Várkert Bazár szabadtéri vetítéssorozata. Július 15-én az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezését, a Foglyokat láthatjuk a Szárazárok színpadnál. Az előadáshoz kapcsolódó online beszélgetés vendégei Deák Kristóf és Sodró Eliza lesznek.

További infók

A július 15-én, a Capa Centerben nyíló Miau! című kiállításon a világ folyamatosan bővülő cicáskép-archívumából egy apró egység lesz látható: kilenc kortárs magyar alkotó (fotóriporter, fotográfus, képzőművész) fotói és a hozzájuk tartozó személyes kis történetek macska-ember, ember-ember viszonyokról, képelméleti összefüggésekről, szociológiai megfigyelésekről, babonákról, mániákról, szemekről, bajuszokról.

További infók 

Címkék