Múlt hétvége után ismét lezárják szombatra és vasárnapra a pesti alsó rakpartot az autósforgalom elől a Margid híd és a Közraktár utca közötti szakaszon, az egy héttel ezelőtti alkalomhoz képest több újítás is várható.

A sikeres múltheti főpróba után ezúttal a főváros már várja az utcazenészeket is a rakpartra, a gyerekek pedig krétarajzokkal díszíthetik majd fel az aszfaltot. Az egyes hajókon működő éttermek és a további környékbeli vendéglátóhelyek is nyitva lesznek már, az ezekben található mosdókat 200-250 Ft-os áron, fogyasztási kényszer nélkül használhatják majd a Duna-parton korzózók. A lezárás egészen pontosan május 23-án hajnali 5:15-től május 25-én, reggel 6 óráig lesz érvényben.

A Fővárosi Önkormányzat már a koronavírus-járvány előtt is tervezte a pesti alsó rakpart autómentesítését a Valyo Egyesülettel együttműködésben, ám a város fokozatos újraindítását segítő ReStart Budapest programba már a nyár előtt beemelték. A jelenlegi rakpartnyitásokra egyfajta felkészülésként tekint a főváros, mielőtt hosszabb, egybefüggő ideig is átengednék a partszakaszt a gyalogosoknak és kerékpárosoknak.

Címkék