Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Kortárs festők és szobrászok műveiből rendez karanténkiállítást a Kieselbach Galéria

A megnyitó ma délelőtt volt, az üres galériában Nyáry Krisztián beszélt a művészekről és műveikről, 15 alkotó pedig videós bejelentkezéssel vett részt az eseményen. A képeket és szobrokat az érdeklődők megtekinthetik online is, vagy elsétálhatnak a Falk Miksa utcába, ahol élőben nézhetik meg a kirakatokba kihelyezett műveket.

A járványhelyzetre való tekintettel a neves galéria különleges módját választotta annak, hogy a kortárs hazai képzőművészet előtt hajtson főt, és népszerűsítse is azt a kultúra iránt érdeklődők számára. 
 
A kiállítás egyes darabjai Erdélyből, Mezőszemeréről és Budapestről érkeztek, és olyan alkotók műhelyeiből, mint Batykó Róbert, Bukta Imre, Czene Márta, drMáriás, Fehér László, Fkovács Attila, Fülöp Gábor, Hecker Péter, iSKi Kocsis Tibor, Király Gábor, Részegh Botond, Stark Attila, Szabó Ábel, Verebics Ágnes és Weiler Péter. Az egyes művek a kialakult helyzetre reflektálnak: azt mutatják be, amit elvesztettünk, és amit remélhetőleg minél hamarabb vissza is fogunk kapni. 
A kiállítás zárt lesz és nyitott is egyidőben. A műveket egyfelől megtekinthetjük személyesen a Falk Miksa utca és a Szent István körút felé néző kirakatokban, vagy ha nem akarunk kockáztatni, akkor akár online is végignézhetjük azokat.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Neked ajánlott

A