Bár a kultúra fogyasztásának lehetőségei be nem jósolható ideig igencsak lekorlátozódtak, egyre több kreatív ötlet születik a közösségi élmény életben tartására, és a művészet rajongóinak új típusú szórakoztatására. Ezektől az elvektől vezérelve született meg a Nemzeti Táncszínház friss zenei válogatása is a Spotify-on.

Hiányzik a kedvenc táncelőadásod? Kíváncsi vagy, hogy mit hallgatnak a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Állami Népi Együttes táncosai és koreográfusai? A Nemzeti Táncszínház művészei áprilistól minden héten friss zenei válogatással jelentkeznek a Spotify-on! A népzenétől kezdve a komolyzenéig, a jazztől a kortárs műveken át a gyermekdalokig, valamennyi zenei műfaj képviselteti magát a folyamatosan megújuló, különleges playlisten. A táncosok szubjektív zenei válogatása kitűnő inspirációs forrás lehet a legtöbb négy fal közötti tevékenységhez: a pörgősebb ütemek segítenek kikelni az ágyból, és mozgásba hoznak az edzésre szánt napokon, a lágyabb dallamok pedig segítik kivasalni a világ híreitől felborzolt idegeket egy relaxációs fürdő során vagy a gyertyafényes vacsora mellett. 

A Nemzeti Táncszínház közel negyven professzionális együttessel együttműködve állítja össze hétről hétre válogatását, melyben kibontakozik az a műfaji sokszínűség, ami táncelőadásokat is jellemzi. A táncosok és koreográfusok választásai mellett a táncszínház kollégái által összeállított playlistet is meghallgathatjuk. A dalválogatás hallgatásához nem kell előfizetnünk az alkalmazásra. Nem vagy Spotify felhasználó? A playlisteket az alkalmazás telepítése nélkül, böngészőből is lejátszhatod egy ingyenes Spotify regisztráció után. A TáncZene Spotify csatornáját ITT tudod meghallgatni!

Címkék

Elérhetőségek

Nemzeti Táncszínház Budapest, Kis Rókus u. 16-20, 1024 Facebook-oldal Weboldal