Amire már senki sem számított: napra pontosan 5 évvel a búcsúkoncertje után, a búcsúkoncertet megerősítő búcsúkoncertet ad a Budapest Parkban a Heaven Street Seven zenekar. Nem az egyetlen koncertjük lesz ez idén, előtte a Fishing on Orfű fesztiválon is láthatjuk őket. Oka is van ennek: 25 éve alakultak meg. És biztos hiányoznak is egymásnak a már jócskán férfivá érett fiúk.

A Heaven Street Seven (vagyis a „heveny”, ahogy a közösnég nevezte a zenekart) 20 éven keresztül ontotta a jobbnál jobb gitárpop slágereket, melyek közül jó pár számuk a mai napig a hazai popkulturális emlékezet megkerülhetetlen darabja. De ha a fennállásuk két évtizede alatt egyetlen maradandó dalt sem írtak volna, akkor is lenne érdemük: ők számítanak az angolszász típusú gitárzene első számú, hazai meghonosítóinak.

A zenekar 1995-ben alakult meg Esztergomban, a főiskolán, és abban az évben már ki is adták első, még magán kiadásban és angol nyelven íródott lemezüket. Mire beköszöntött az ezredforduló, végleg magyarra váltottak, és a slágervénájukban is magabiztosabban pumpált a vér. Hiphop Mjúzik, Ne nézzen úgy rám, Mozdulj, Sajnálom, Dél-Amerika, Ez a szerelem – hogy csak néhány slágerszerzeményük címét említsük, melyek közül mégis az alábbi volt a topfavorit:

A Heaven Street Seven, mely a 20 éve alatt összesen 9 sorlemezt adott ki, 2015 augusztus elsején a Budapest Parkban búcsúzott el a közönségtől, és akkor még úgy tűnt, végleg. Az elmúlt 5 évben a basszusgitáros Németh Róbert kiadott két remek szólóalbumot, és tagja volt a sajnos rövid életű Pegazusok nem léteznek nevű zenekarnak, Szűcs Krisztián énekes-gitáros mindenféle kisebb-nagyobb projektben vett és vesz részt (pl. Budapest Bár, Rühös Foxi, Szűcsinger), jelen pillanatban épp a szólóanyagán dolgozik, a szintis Takács Zoltán (Jappán) pedig a Soerii and Poolek egyik fele.

A HS7 most kettő darab koncert erejéig újra összeáll, hogy megünnepeljék 25. születésnapjukat, illetve az 5 évvel ezelőtti búcsújukat, amit ezzel a húzással meg is erősítenek. Előbb a Fishing On Orfű fesztiválon lépnek fel június 18-án, majd a Budapest Park következik, ahol napra pontosan aznap adnak koncertet, mint amikor a búcsújuk is volt 2015-ben: augusztus 1-jén. De a zenekar hangsúlyozza: senki ne vonjon le téves következtetéseket a dologból, nincs szó az újrakezdésről.