A budapesti bagelhelyzet javításán 2013 óta fáradhatatlanul dolgozó Budapest Bägel-es csapat idén nyáron Budát is bevette: júniusban megnyílt a Budapest Bägel Buda a Margit körúton.

Ha végre elkészül a Millenáris új része, és a villamosok is visszakapják a síneket, a Mechwart liget vonzáskörzete egy kifejezetten szerethető környék lesz. Itt van az Igen, a Szirom, június elején pedig Fábián Gergő is ide importálta a Kálvin tér kedvencének kistestvérét, a Budapest Bägelt.

A budai egység egyik nagy újítása, hogy egyre több vegán termékkel dolgoznak. Mivel a legtöbb szendvics alapja a sajtkrém, eddig nehezen szolgálták ki ezeket az igényeket, de egy új beszállítónak köszönhetően remek vegán sajtok kerültek a konyhára, így a húsmentes szendvicsek mostantól vegánként is kérhetőek. A szendvicsválaszték jórészt megegyezik a Kálvin téri üzlet kínálatával, itt vannak a régi klasszikusok, mint a füstölt lazacos (1400 Ft) a zsidótojásos (1050 Ft) és az édes mogyoróvajas-banános (850 Ft). De van néhány újdonságuk, ami csak pár hete kapható: a mortadellás az ismert olasz felvágottal, krémsajttal, paradicsommal és salátával (1200 Ft), a sült paprikás-gorgonzolás, amiben madársaláta és dió is van (1200 ft), továbbá a kedvencünk: a forró, olvadós-nyúlós háromsajtos, cheddarral, gorgonzolával és ementálival (1200 Ft), ami ráadásul csak a Margit körúton lelhető fel.

A lukas közepű pékárú koncepciója amúgy annyira sikeres, hogy nemcsak Budának jutott belőle: nemrég egy holland srác vette meg a hely licencét, és nyitotta meg Hágában a Budapest Bägel Den Haag-ot.

A szendvicsbe való krémek a Kálvin téri üzlet előkészítő konyhájáról jönnek, a húsáru és a zöldségek pedig ugyanazoktól a beszállítóktól, így garantáltan a megszokott minőséget kapjuk a budai oldalon is. Mivel a két üzleten kívül Gergőék még számtalan helyre szállítják az amerikai-zsidó eredetű kerek kis péksütiket, február óta egy saját, Barcsay utcai pékműhelyük is van, ahol jelenleg napi körülbelül 1200 darab bagelt gyártanak le. Aki pedig hiányolná a külföldről jól ismert édes, fahéjas-mazsolás verziót, annak is van egy jó hírünk: a Bägelekbe szeptembertől saját készítésű, édes péksüti – többek között mazsolás bagel és briós – is kapható lesz.