2018 tavaszán nyitott meg a Pizza Manufaktúrás srácok újabb helye, a Manu+, ahol a nápolyi pizzáké a főszerep. Az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy a környék egyetemistái, irodistái és persze lakói ki vannak éhezve egy jó pizzára, így a hely is folyton tele volt. Most a szomszédos helyiséget is hozzácsapták, kicsit upgradelték a miliőt, így már nagyobb társasággal is kényelmesen le tudunk ülni.

A forgalmas Múzeum körutat a csendes Magyar utcával összekötő rejtett átjáró az utóbbi időkben már nem is olyan titkos pontja a városnak, sőt. Amióta a Manu+ bevette magát a belváros leghangulatosabb árkádos-átjárós házába, már nem csak a Könyvudvarba igyekvő egyetemisták, vagy rövidíteni kívánó helyi lakosok járnak erre.

A 2010-ben hódító útjára indult Pizza Manufaktúra történetét már többször megírtuk, hiszen Bernáth Adriánék az elsők között ismerték fel, hogy Budapestnek mekkora szüksége van a finom, minden elemében minőségi, tényleg olasz pizzára.

Látatlanban azt gondoltuk, itt is talán valami világutazós történet bújik meg a háttérben, nápolyi idős pizzamesterek keze alatt eltöltött hónapok, de nem. Amikor tavasszal Nápolyban jártak a fiúk, és megmutatták egy helyi pizzásnak, mit tudnak, az elismerően csettintett.

Aztán viccelődve mondták neki, hogy a YouTube-ról tanultak meg sütni, és rengeteget kísérleteztek. A receptet mind a két esetben maguk kísérletezték ki, közel három évig tökéletesítették, hogy a várt végeredményt és minőséget kapják.

A Manu+-ban maradt a már megszokott pizzafelhozatal, a minimum 24 órán át kelesztett tészta alapra kerülnek a klasszikus feltétek. Semmi nincs túlgondolva, a szuper alapanyagok (például a Vezúvnál termő San Marzano paradicsom, nápolyi pizzaliszt) magukért beszélnek. Az egyszerűbb pizzák, mint a Margherita vagy a vegán Marinara 1500, míg a kicsit több vagy húsos feltéttel rendelkezők 2000 forintba kerülnek (kártyás fizetés nincs, így készüljünk némi készpénzzel).

Pár hónapja a Monyó söreit is lehet kapni, mostantól pedig jelentős bővülés után akár hetedmagunkkal is le tudunk telepedni egy nagy asztal köré, ha egy klasszikus, hangos, olaszos társasági ebédre vagy vacsorára vágynánk. A bővülés időszerű volt, mert bármikor ugrottunk be, a hely tele volt.

Az egykori InSitu helyiségét csapták hozzá a Manu+-hoz, aminek látványos eleme az az öntöttvas csigalépcső, ami legalább 200 éves, és egy vidéki malomból költöztették fel ide.

Kicsit felfrissítették a berendezést is, a tantermi miliőt idéző iskolás székek helyett a Konyha egykori bútorai vándoroltak ide, így már összesen 31 fő tud leülni kényelmesen.

De ha épp tele lenne a hely, akkor se essünk kétségbe, mert elvitelre is kérhetjük az egy perc alatt ropogósra sült pizzánkat, és irány a közeli hangulatos Károlyi kert vagy Trefort kert az ebéddel.