Szőke Gábor Miklós karácsonyfájának fényeit a járókelők indítják bele, de legalább hat fő kell hozzá. Így hangsúlyozza ki az üzenetet: a karácsony lényege, hogy együtt legyünk.

Városháza Park környékének jó pár éve saját, önálló karácsonyi vására van, ami a többi, nagy budapesti adventi vásár léptékéhez mérhető. Van minden, ami az ünnepi hangulathoz kell: káprázatos fényfüzérek, adventi koszorú, fűtött hütte gyerekprogramokkal, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel, és itt találjuk Budapest hivatalos karácsonyfáját is.

Idén a Telenor egy különleges installációval rukkolt elő karácsonyi kampányának részeként: egy hófehér, fából felépített karácsonyfával, ami sötétedés után színpompás külsőt ölt, ha elegen összegyűlnek körülötte.

A Telenor Hiperfának keresztelt 10 méteres alkotást Szőke Gábor Miklós szobrász építette, akinek neve hallatán elsősorban gigantikus állatszobrai ugranak be Budapest köztereiről, többek között a Várkert Bazár előtti térről; de ő tervezte a Fradi óriási acélsasát, továbbá a  Super Bowl-résztvevő Atlanta Falcons stadionjának  huszonegy méter széles, tizenhárom méter magas sólymát is.

Ha egy társaság feláll a Hiperfa elé helyezett hatszemélyes dobogóra, a fa szó szerint életre kel: elindul a zene, és különleges fényfestés kezdődik a felületén. Az üzenet egyértelmű: a karácsony akkor az igazi, ha együtt vagyunk, együtt ünneplünk.

Az alkotás december végéig látható és indítható be a Városháza parkban. A fényfestésből többféle verzió létezik, lassabb, érzelmesebb, de van olyan változat is, ami viccesre veszi a hangvételt ugráló csúnyapulcsi-szarvassal, jópofa mókusokkal.