Szaffi, a Vuk és a Vízipók-Csodapók mesefigurái után a VIII. kerületi tűzfalszínesedés következő felülete a Macskafogó szereplőit kapta meg.

 Több mint 400 liter színes falfestéket használtak el a kéthónapnyi munka alatt, hogy a Szigony utcában díszeleghessen a világ legnagyobb Grabowskija.

A hős egér egy 600 m2-es falfestmény része lett, a rajzot a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os mozi plakátja inspirálta, és maga a rendező, Ternovszky Béla, valamint alkotótársai is engedélyt adtak arra, hogy Forgács Simon (Macskafogo.hu), @0036mark és Illés Hajnalka grafikus elkészítsék azt a Színes Város Csoport felkérésére és Orosz Richárd képzőművész vezetésével.

Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült” – mesélte Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

Természetesen minden megvalósult projektünk közel áll a szívünkhöz, de a Macskafogóra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk” – tette hozzá Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

Címkék