Egy verseny, ahol a nyeremény az ötleted megvalósítása, avagy szállj be te is a turizmus forradalmasításába! A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány innovációs versenyt hirdetett szeptemberben, amire az óriási érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel és szélesebb körben lehet jelentkezni.

A jövőt nem tudjuk megjósolni, de feltalálhatjuk. A turizmus reformációjához szükség van új látásmódra, friss ötletekre a feltörekvő generációktól. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ősszel hirdetett turisztikai innovációs versenyt turizmusvendéglátás alapszakos (BA), valamint turizmus-menedzsment mesterszakos (MA) hallgatók számára. A közel háromhetes roadshow keretében felsőoktatási intézményekbe látogattak, és megosztották a hallgatókkal a CheckINN részleteit, az érdeklődés felkeltése pedig olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, kibővítik a pályázók körét, és meghosszabbítják a jelentkezési határidőt.

Az eredeti szabályzathoz képest több pontban is történt változás.  A háromfős csapatokban helyet kaphatnak a felsőfokú szakképzésben résztvevő diákok is, és nemcsak nappali, hanem bármely tagozat hallgatója indulhat a versenyen. A harmadik csapattag érkezhet más szakról, ha ugyanabban a felsőoktatási intézményben tanul, mint csapattársai. A pályázók a pályamunkákat november 20-ig adhatják be a pályázat online felületén keresztül, az alábbi kategóriák egyikében:

  • közvetlenül a szállodaiparhoz kapcsolódó innováció,
  • más szakmai területen kipróbált megoldás átültetése a szállodaiparba (pl.: IT digitalizáció)
  • illetve szállodai vendéglátáshoz kapcsolódó innováció terület.

A pályázatokat két fordulóban bírálják el, a legmagasabb pontszámot kapott csapat tagjai kategóriánkként, összesen hárommillió forintot kapnak ösztöndíj formájában.

A pályázat meghirdetését támogatja a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, továbbá a Danubius Hotels és a Hunguest Hotels.