Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Kutyás Critical Mass-t szerveznek Budapesten a mindenki számára élhető városi környezetért

Egy a falka! Felkiáltással kutyás Critical Mass-t szerveznek, a cél a mindenki – kutyák, gazdáik és a nem állattartók – számára is kellemesen élhető városi környezet.

Bár itthon a Critical Mass összeforrt a városi biciklisek felvonulásával, ami egyszerre volt figyelemfelhívás, és érdekérvényesítő eszköz is, de most a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület döntött úgy, hogy hasonló célból nagyszabású Kutyás Critical Masst szervez. Kevés olyan téma van, ami ilyen parázs vitákat képes kiváltani, mint a kutyák helyzete a városban, így épp itt az ideje, és fontos, hogy civilizált kertek között együtt keressen megoldásokat a feszültségek oldására minden városlakó. 

A civil kezdeményezés elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni azokra a hiányosságokra, amelyekkel minden nap szembesülnek a kutyatartók. A felkészültség hiánya az önkormányzatok részéről, és a kutyások szűkös élettere nemegyszer a nem kutyás közösségekben is ellenérzéseket szül, hiszen megfelelő feltételek híján a felelős kutyatartás szabályainak betarthatósága sem teljesíthető. Csak számszerűsítve, egy 2018-as felmérés szerint 3 millió kutyát tartanak Magyarországon, ebből közel félmilliót Budapesten, azaz a fővárosban csaknem minden negyedik ember kutyatartó.

A felvonulást szervező ZöldEb Egyesület úgy véli, hogy a feltételek javulásával és a városi kutyás lehetőségek bővítésével, valamint a gazdák tudatosságának növelésével a minimálisra lehetne csökkenteni a kutyatulajdonosok és a nem kutyás közösség közti súrlódásokat és feszültséget. 

A kutyás felvonulás 2019. október 12-én a Szent István Bazilikától indul, és a Hősök teréig tart, és bár valószínű, hogy a végén nem fej felé emelt kutyákkal zárul a buli, biztos, hogy látványos esemény lesz, amellett, hogy fontos témát tűz napirendre. 

Hasonló tartalmak

Szponzorált

Hogy ne váljunk prédává? – Mutatjuk, miként lehet biztonságban internetezni, vezeték nélkül!

?>

Pár percet igénylő beállításokat ajánlunk, ami megóvhatja a fájdalmas tapasztalatoktól a Wi-Fire csatlakozókat.

Szponzorált

Lepd meg magad vagy valakit egy élményajándékkal! – 6 szabadulószoba

?>

Ha egy jó élményajándékot választanátok az ünnepekre, szülinapra, csapatépítő programot kerestek, akkor ezt a 6 szabadulószobát ajánljuk.

Karácsony és advent saját kézzel – Workshopok az ünnepre készüléshez

?>

Lassuljunk le kicsit, és készüljünk az ünnepre szuper karácsonyi workshopokkal, az adventi koszorútól a karácsonyfadíszen át a szaloncukorig!

Szponzorált

Ünneplőbe öltözik a főváros – A Budapesti Karácsonyi Vásár mellett jégpályával vár a Városháza Téli Élménypark!

?>

November 24-én megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark.

Neked ajánlott

A