Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Térképes grafika készült Kolodko Mihály miniszobraihoz

Ha eddig nem tudtuk, merre keressük őket, most egy helyen megtaláljuk az összes alkotást városszerte. A térképet ma töltötte fel Facebook-oldalára a szobrász.

Igaz, nem teljesen a pontos lokációt mutatja Bába Imre grafikája, ami a Turista Magazin cikkéhez készült, hanem csak a körülbelüli városrészt/ utcákat.

Kolodko Mihályért rajonganak a budapestiek, és térképen is látszik, hogy szellemes miniszobrai lassan a város minden pontján fellelhetőek. Az ukrajnai művész legutóbb Seress Rezsőnek állított emléket egykori törzshelyénél, a Kispipa étteremnél, előtte pedig a VII. kerületi önkormányzattal együttműködésben a Dohány utca-Osváth utca sarkán helyezett el egy kis búvárt (utalva a New York Palota kulcsának folyóba dobására annak nyitásakor), az Állatorvosi Egyetemnél Noé bárkáját, a Magyar Színháznál lévő Hevesi térnél pedig egy aranykarátos autót Rejtő Jenő előtt tisztelegve. A három munka debütálásakor beszélgettünk vele művészetéről, a gerillaszobrászatról és egyéb munkáiról is.

Hasonló tartalmak

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Budapest

136 éves az első fővárosi villamosvonal – Képgalériával köszöntjük a szülinapost

?>

1887. november 28-án készült el a főváros első villamosvonala, amely a Nyugati pályaudvar és a Király utca között haladt. Képgalériával köszönjük meg a járművek több mint százéves munkáját.

Budapest 150 – Bódis Krisztián kedvenc drónfotóival köszöntötte a fővárost

?>

Egészen különleges szemszögből láthatjuk Budapest impozáns épületeit, tereit, pontjait, újra rácsodálkozva, mennyire nagyszerű hely is a városunk.

Csodás fotókon 2023-as budapesti ősz – Képgaléria

?>

Fotósaink bejárták a várost, hogy elkapják a legjobb pillanatokat.

Neked ajánlott

A