Tigrisbukfenc a felhők felett címmel szervez egész estés programot a Magyar Nemzeti Galéria a mozgalom legismertebb alakjai és munkái köré, sokszínű, meglepő tálalásban.

Lázadás a civilizáció kegyetlensége ellen, menekülés a világháború árnyékolta valóságból. Amikor a realitás túl abszurd volt, a művészet az álmok és vágyak világához fordult inspirációért, és a tudattalan felszabadítását tűzte ki célul. A válság újjászületést eredményezett, és gyökeresen átalakult a művészetről való gondolkodás. A korszak legjelentősebb alkotásainak megismerésére lesz lehetőség szeptember 14-én, a szürrealizmus nevében, kicsit másképp.

  • Valóság felettiség a táncban

Nemes Zsófia táncművésznő eltérő művészeti ágakból merit inspirációt. René Magritte világa kel életre a PR-Evolution Dance Company táncelőadásában.

  • Tárlatvezetés újragondolva

Innováció, merészség, kísérletezés – kulcsfontosságú irányelvek a két híres magyar divattervező, Abodi Dóra és Szegedi Kata munkájában is. A mozgalmat ezen az estén az ő rendhagyó tárlatvezetésük során ismerhetjük meg közelebbről.

  • A radikalizmus hagyatéka

A korszak és alkotásainak jelentőségét művészettörténeti szemszögből Bellák Gábor előadásában hallgathatjuk meg, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus pedig érzelmekről, szexualitásról, elfojtott vágyakról és álmokról értekezik, tabuk nélkül.

  • Festmény-én

Barangolás a festmények között: önismereti játékra invitál a galéria. Ahhoz, hogy rátaláljunk festmény alteregónkra, saját ízlésünk szerint kell végigjárnunk az állomásokat.

  • Montázs workshop

Egy este, amikor mindenki papírra vetheti képzeletének elvont szüleményeit, és kipróbálhatja az automatikus rajzolás metódusát is.

  • Tajtékos napok – mozi a felhők felett

Egy olyan világban, ahol fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhőkön is lehet utazni, Colin a koktélzongora feltalálója mindennél jobban vágyik a szerelemre. A galéria teraszán elmerülhetünk egy francia klasszikus film kicsavart realitásában.

Részletes program  ezen a linken!