Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Budapest a legélhetőbb kelet-európai város a The Economist szerint

A neves brit hetilap minden évben elkészíti a világ városainak 100-as toplistáját, ami az élhetőség szempontja szerint sorolja be őket. Akárcsak tavaly, úgy idén is Bécs lett az első, a mi Budapestünk pedig a kelet-európai régió legélhetőbb városa lett, de meggyőző fölénnyel.

Minden budapesti bonthatja a pezsgőt: a mi szép fővárosunk lett a legélhetőbb kelet-európai város – legalábbis a neves brit hetilap, a The Economist szerint. A 140-es listát azonban nem ők, hanem az Intelligence Unit nevű cég munkatársai állítják össze, akik egy 30 pontból álló szempontrendszer alapján dolgoznak, ennek pedig olyan elemei vannak, mint a stabilitás, az egészségügy és a kultúra helyzete, a környezet, az oktatás vagy az infrastruktúra.

Bécs az elérhető 100 pontból majdnem a maximumot, 99.1-et kapott, így az osztrák főváros lett idén is a legélhetőbb városa a világnak. A második Melbourne, a harmadik pedig Sydney lett. Az első 10 közé még egy európai város fért be, Koppenhága, amelyik a 9. helyre futott be.

Nekünk, magyaroknak külön jó hír, hogy alig valamivel több, mint 90 ponttal Budapest lett a kelet-európai mezőny legjobbja, és elég nagy fölénnyel. Leelőztük Prágát és Moszkvát is, melyek a régió legnépszerűbb utazási célpontjai. Viszont a The Economost szerint közel sem annyira élhetőek, mint Budapest.

Hasonló tartalmak

Mennyire ismered a Széll Kálmán / Moszkva tér történetét?

?>

Új kvízünkkel tesztelhetitek, mennyire ismeritek Budapest egyik legfontosabb csomópontjának történeté.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

?>

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

?>

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

A Budapest150 bemutatja: Budapest hősei

?>

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg, akiknek hálásak lehetünk minden nap.

Neked ajánlott

A