Egyelőre az online térben zajlik az adatgyűjtés, de augusztus második felében személyesen is megszólítják a környéken élőket és lesznek workshopok is.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. szeretné megjavítani a Római-part Aelia Sabina köztől Őrtorony utcáig tartó partszakaszzöldfelületeinek minőségét, méghozzá közösségi tervezés keretében. Az érintett terület az utolsó természetes fővárosi Duna-partok egyike, ezért nemcsak a természeti értékek, de a hangulat megőrzése is nagyon fontos, na persze úgy, hogy azok a 
lakossági igényeket is kiszolgálják.

Ennek érdekében a megújítást megelőző partszakasz közös tervezésse augusztusban zajlik. Célja, hogy minél közelebb kerüljenek egymáshoz a különböző elvárásokból fakadó vélemények, és megszülessen az egészséges egyensúly, melyben mindenki megtalálja a számára fontos dolgok érvényesülését. Legyen elégséges zöldfelület, tájépítészeti, zöldterület-fenntartói szempontból is legyen elfogadható, végül, de nem utolsósorban pedig a helyiek hasznára váljon.

A közösségi tervezés három részből áll össze:

  • online adatgyűjtés kérdőív segítségével, mely elérhető a FŐKERT weboldalán
  • személyes adatgyűjtés a helyszínen: augusztus 15-16-17-én, 16:00-20:00 között a Két Rombusz előtti zöldterületen
  • workshop a Római-parton augusztus 23., 16:00-20:00 között, valamint 24-én 10:00-13:30 között a Külker Evezős Klubban.



A közösségi tervezésről részletes információk, a tervezésben résztvevő akcióterületek listája, valamint az online kérdőív a FŐKERT Nonprofit Zrt. honlapján található meg.