Budapesti jógások, figyelem! Az augusztus 10-11-i hétvégén ingyenes jógás programokba csatlakozhatunk be a Citadellán: szombat délutántól estig és vasárnap hajnalban különféle irányzatot képviselő hazai- és nemzetközi jógaoktatók tartanak órákat a Szabadság-szobor előtti téren, a túloldal zöldjén pedig a Jóga Piknik keretén belül lesz lehetőség megismerkedni jógaiskolákkal, szakemberekkel és különféle jógához kapcsolódó tevékenységekkel.

Idén Budapesté az Európa Sportfővárosa cím, ami nekünk városlakóknak jóval több központilag szervezett és javában ingyenes sportrendezvény lehetőségét jelenti. Az elmúlt fél évben már számos ilyet tartott a főváros, közte korcsolyázással, életmódváltó nappal, spinning rekordbeállítással vagy épp szabadtéri kondiparkokban tartott ingyenes edzéssorozattal, amiről korábban mi is írtunk.

Augusztus második hétvégéjén újabb izgalmas és manapság egyre trendibbnek számító mozgásformát helyeznek középpontba; 10-én és 11-én közösségi jelleggel jógázhatunk majd. És az sem mellékes, hogy hol: a szabadtéri jóga helyszíne a Citadella lesz, azon belül is a Szabadság-szobor előtti tér, ahol 80-an gyakorolhatnak egyszerre együtt.

Szombat délután 5-től óránkénti váltásban, 50 perces órákon áramolhatunk ászanáról ászanára, többféle stílusban. 23 óráig Sivananda, Iyengar , Vrindávan Gangótri, Himalájai, a Kundalini, illetve Forrójóga foglalkozásokon vehetnek részt azok, akik előre beregisztráltak. Másnap napüdvözlettel indul a program, és ezt szó szerint kell venni: hajnali 4:30-kor kezdődik az első óra (amihez hajnali 4-kor buszjáratot indítanak a Móricz Zsigmond tér és a Citadella között).

Azoknak is érdemes lesz jönniük, akik esetleg lemaradtak a regisztrációról, de érdeklődnek a téma iránt, és kíváncsiak a jóga hagyományaira, múltjára, jelenére és elméleti hátterére. Őket szombaton egy kisebb színpad, sátrak és pihenőterületek, azaz egy igazi jóga piknik-fesztivál várja, közvetlenül a Citadella alatt elhelyezkedő parkosított területen. Ezen olyan programok lesznek, amelyek ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül is látogathatóak: jógaiskolák és jógairányzatok mutatkoznak be, láthatunk jógabemutatókat, jóga mandala-élő képeket, hallgathatunk szakmai előadásokat, beszélgetéseket (17:00 és 22:00 óra között folyamatosan), de lesz közös zenélés, hangtálazás és gyerekjóga (17.00-21.00 óra között) is.

A jógás esemény után is érdemes lesz követni a programsorozatot, mert sok minden van még a tarsolyban: ősszel többek között folytatják a tavasszal nagy sikert aratott edzéstanácsadásokat, ahol ezúttal a fitnesz kerül majd előtérbe, illetve október első hétvégéjén Nordic Walking napot szerveznek a Normafán.

Részletes program és bővebb információ ITT.

A cikk megjelenését a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. támogatta.