A Testnevelési Egyetem budai campusfejlesztésének második ütemével a BAH-csomópont környéke is rendezettebb képet kap. A sportpályákat fasorral és egy látványos, éjjel LED-világítású kerítéssel, úgynevezett kolonáddal választják el a forgalmas utaktól és kereszteződésektől.

Teljesen új campusa épül Budán a Testnevelési Egyetemnek, az Alkotás utcai – Hauszmann Alajos-féle 1884-es és modern épületek egyvelegét magába foglaló terület tervei után most elkészültek a nagyobb sportpályáknak helyet adó, Csörsz utcai beépítéslátványtervei is.

A külső szemlélő számára a leglátványosabb eleme az a hullámzó LED-fal lesz, amely a BAH-csomópont felé zárja majd le a telket. Az úgynevezett kolonád nappal és éjjel is hozzátesz ahhoz, hogy a campus belesimuljon a környezetébe. Az este látható, forgalmas utak ihlette fénysávok mellett zöldterülettel és fasorral is enyhítik az elszigeteltség érzését erősítő magas támfal hatását.  

A generáltervező a másik campusrészt is tervező TSPC Kft. Az egyetem igényeinek megfelelően a területen kialakítanak egy 400 méteres, nyolcsávos, szabadtéri atlétikapályát, amelyhez egy 360 fős lelátó is tartozik majd, egy élőfüves, NB1-es méretű futballpályát és a két kültéri teniszpályát is, valamint a campus része lesz még egy 1500 fős mozgatható lelátóval rendelkező multicsarnok, amely kézilabda, kosárlabda, röplabda és torna gyakorlására és versenyek tartására egyaránt használható lesz.

A Testnevelési Egyetem szempontként jelölte meg a sportpályák fejlesztése kapcsán, hogy a campus létesítményei és pályái alkalmasak legyenek majd a fogyatékkal élő hallgatók oktatására is, vagy akár a paralimpiai felkészülésükre is.