Futókör a tetőteraszon, 4 csillagos sporthotel, FINA minősítésű uszoda és összesen több mint 20 sportág oktatóterei kapnak helyet az új egyetemi campuson, amely az eredeti, 1884-es Hauszmann Alajos-féle tömb mellett épül fel az Alkotás utcában. Mutatjuk az első látványterveket.

Elindult a Testnevelési Egyetem budai, Alkotás utcai campusának nagy volumenű fejlesztése. A projekt keretében az Alkotás utca-Győri út-Kiss János altábornagy utcák által közrefogott területén zajlik a fejlesztés.

A területen levő, Hauszmann Alajos által tervezett, 1884-ben elkészült főépületet megőrzik, ennek és a környező épületeknek a léptékéhez igazodik új tömb is. A 66 méter hosszú, 7,5 méter magas hatalmas falat tájépítészi és speciális szaktervezői segítséggel futtatják be, és alakítják át vertikális zöldfallá.

A generáltervező a TSPC Kft. volt, elképzelésük szerint a campus egy olyan átsétálható, élhető egyetemi városrész lesz, amely a sportszakmának is a legmagasabb színvonalon elégíti ki az igényeit (FINA minősítésű uszoda, zárt atlétikai csarnok futókörrel), de a környéken élők is egy friss, élhető városrészt kapnak.

A campuson összesen mintegy 20 sportág oktatásra alkalmas tereit kellett elhelyezni, valamint egy 4 csillagos sporthotel is helyet kapott. Ennek érdekében a 9000 négyzetméteres tetőterasz is maximális kihasználására került: futópálya vezet majd három emelet magasságban.

Megtartják a Kiss János altábornagy utca helyi védettséget élvező épületének homlokzatát is, ami beépül az új Tornacsarnokéba.