Július 15-ig van időtök papírra vetni azt a 100 szót, ami szerintetek összefoglalja, milyen a magyar főváros.

A Mindspace először 2014-ben hirdette ki a 100 szóban Budapest pályázatát, de továbbra is kíváncsiak mindenki saját 100 szavas elbeszélésére, hiszen évek óta számtalan változatos és egyedi történetet olvashatunk, ugyanis senkinek sincs két egyforma sztorija. Nincs más dolgod, mint maximum száz szóban írni egy kis történetet, amely számodra fontos, és a fővároshoz kötődik. A menet:

  • Legyen egy történet
  • Bármilyen formában, de kapcsolódjon Budapesthez
  • Maximum 100 szóban foglald össze

A felhívásuk így szól: “Eltelt egy év és megfejtetted a Deák Ferenc téri szökőkút titkát? A Dob utcában összeszámoltál 30 különböző nyelvet és közölük egyik sem magyar volt? A Dunában delfinek és orkák harcoltak szombat hajnalban amikor Lacival arra jártatok? Írhatsz Budapest látható vagy akár rejtett oldaláról is, hiszen annyi történet van ahány kacsa követ dobálhatsz a Római-parton. A Mindspace először 2014-ben hirdette meg a 100 szóban Budapest történet író pályázatát, de sok év után még mindig nem tudunk betelni kedves városunk sokoldalúságával.

A zsűri tagjai idén: Székely Kriszta rendező, Jakab Juli színésznő és dramaturg, Busa Pista zenész és Nagy Dániel Viktor színész. Ők első körben kiválasztanak 100 történetet, ebből áll majd össze idén is a zsebkönyv. A 12 legjobbat pedig kortárs művészek illusztrálják majd, ezeket a díjátadóval egybekötött kiállításmegnyitón mutatják be a CAFe Budapest Fesztiválon. Idén a pályázat május 9-én indul, részletek itt és itt.